KÜLFÖLD

Ez normális? Így fertőtlenítik a kisgyerekeket az óvodában

Kérem a következőt! Egy űrhajónak kinevezett szerkezeten terelik át a gyerekeket, aminek során különböző citrusfélékből nyert természetes anyaggal permetezik őket.
  • Szerző: WM

Kolumbia a koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott ország a világon. A dél-amerikai országban éppen ezért nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a megelőzésre. A 2,5 millió lakosú Medellin egyik oktatási központjában kitaláltak egy eljárást, ahol játékosan próbálják a gyerekeket fertőtleníteni. A pedagógusok célja, hogy a gyerekek ne ijedjenek meg.

Az „űrhajónak” kinevezett szerkezeten keresztül kell áthaladniuk a kicsiknek.
Fotó: epa

Éppen ezért űrhajónak nevezték el azt a szerkezetet, amin minden reggel át kell sétálniuk a kis „űrhajósoknak”. A szerkezetben ötfajta citrusos gyümölcsből kinyert szerrel permetezik a gyerekeket. Így ez egyáltalán nem ártalmas rájuk nézve, ráadásul jó illatú is – írja a Bild.

Az óvintézkedéseknek azonban ezzel még nincs vége. Fontos szerepet kap az intézményben a távolságtartás is, amire a gyerekek maguktól nem tudnának egész nap figyelni. Ezért a vezetőség úgy döntött, hogy hulahoppkarikás ruhát kell viselniük a kicsiknek, ami megtartja a megfelelő távolságot közöttük.

A hulahoppkarikákkal segítik a távolságtartást.
Fotó: epa

A kolumbiai kormány a rengeteg illegális határátlépést hibáztatja azért, hogy a járvány különösen súlyosan sújtja az országot. Magasak az új fertőzésekkel és a halálozásokkal kapcsolatos adatok is, az intenzív ágyak pedig szinte országosan túl telítettek. Ráadásul a dél-amerikai országban még semmilyen szinten nem kezdődött el az oltakozás. A szerződéseket még csak most kötötték meg, az első nagyobb vakcinaszállítmányt október végére várják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?