KÜLFÖLD

Feketepiaci patkányirtó miatt halt meg 3 ember Temesváron

Tragédia lett egy közönséges patkányirtásból Temesváron: meghalt egy édesanya, egy csecsemő és egy 3 éves kisgyerek, 22 ember kórházba került, 200 lakást kiürítettek. Őrizetbe vették a patkányirtást végző cég tulajdonosát, Ioan Butát.
  • Szerző: Ripost

A temesvári panelházban a múlt héten egy erre szakosodott cég végzett patkány-, illetve rovarirtást, ami után egyre több lakó mutatott mérgezéses tüneteket. Mint ahogy a megírta, szombaton egy 9 napos csecsemőt és egy 3 éves gyermeket szállítottak kórházba, ők még aznap meghaltak. Vasárnapra a 3 éves kisgyermek 29 éves édesanyja is megbetegedett, hétfő reggel ő is meghalt. Minden beteg hányingerre, hányásra, fejfájásra panaszkodott. A tömbházat kiürítették.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tegnap az is kiderült, mi okozta a problémát. Az áldozatok alumínium-foszfid alapú anyagtól szenvedtek mérgezést- írja az Opinia Timisoarei portál.

Fotó: Opinia Timisoarei

A cég ilyen hatóanyagú pasztillákat helyezett el a lakásokban, ami azonban vízzel, nedvességgel érintkezve fokozottan tűzveszélyes, és mérgező gőzöket fejleszt. Egy üres lakásba tablettákat is bedobtak – és az e melletti lakásban haltak meg hárman.

Fotó: Opinia Timisoarei

A feketepiacról beszerzett Delicia – Gastoxin nevű szert főleg gabonasiklókban használják a rágcsálók ellen. A cég tulajdonosa beismerte, hogy azt használta. Elmondta: azt tudta, hogy erősebb a szokásos szernél, de korábban egy üres szállodában kiváló eredményt ért el vele, ezért újra használta.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?