KÜLFÖLD

Ezt nézd meg! A pápa ajándékát a Szent Korona díszíti

Megmutatjuk az első képet a kis Jézus szobráról, amelyet Böjte Csaba szerzetes 1000 árva gyermekétől kap ajándékba a szentatya Csíksomlyón, június elsején.
  • Szerző: SZM

Ferenc pápa kapja ajándékba ezer árva gyermektől azt a hársfából készült gyermek Jézus-szobrot június elsején, amely ma még a marosszentannai Demeter József fafaragó műhelyében áll.

A mester Böjte Csaba ferences szerzetestől kapta a megbízást. Demeter József nem először készít ajándékszobrot a pápának. Tavaly egy faragott Szent József-szobrát vitték el a szentatyának magyar zarándokok.

„Ez egy hatvan centis másolata a prágai Kis Jézusnak, az eredeti 1628-ból való. Böjte atya kérése az volt, hogy magyar királyi korona legyen a szobron és országalma a kezében. Az én ötletem volt, hogy a barokkos ornamentikával ellátott ruhája helyett székely varrottas motívumokba öltöztessük” – mondta a fafaragó a Székelyhon újságírójának.

A gyönyörűen sikerült szobor harminc centiméteres, pácolt változatai is készülnek a marosszentannai műhelyben, azokból a hívek vásárolhatnak majd Csíksomlyón, a pápalátogatás idején.

Az ajándékból és Böjte atya kéréséből akár egy új egyházi ünnep is lehet, ugyanis Csaba testvér meg akarja kérni a katolikus egyház fejét, tegye június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

 

(Fotók: Székelyhon.ro/Haáz Vince)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?