KÜLFÖLD

Ezek a politikusok vannak leginkább kitéve a koronavírus-fertőzésnek

Naponta érkeznek olyan hírek, miszerint a világ vezető politikusai is koronavírussal fertőzött emberekkel találkoztak. Donald Trumptól, Boris Johnsonon át a kanadai miniszterelnökig több vezető is komoly veszélynek van kitéve.
  • Szerző: WM

  • A kanadai miniszterelnöki hivatal közleménye szerint a korábban felmerült félelmek beigazolódtak, és Sophie Trudeaut koronavírus fertőzéssel regisztrálták. A legfrissebb hírek szerint jól érzi magát, de karanténban marad egy ideig. Justin Trudeau kormányfő is megerősítette, hogy felesége nem mutat súlyos tüneteket. Bár a kanadai miniszterelnök tesztje egyelőre negatív lett, 14 napra ő is elszigeteli magát.

  • Jaír Bolsonaro brazíl elnök is megkapta a fertőzést, és múlt szombaton Donald Trump amerikai elnökkel találkozott. Trumpért is lehet már aggódni.

Jaír Boslonaro és a vírussal fertőzött munkatársa.
Fotó: Instagram

Donald Trump (jobbról a második) és a Bolsonaro munkatársa (jobbra) több közös képen is szerepelnek.
Fotó: Instagram

  • Nadine Dorries brit egészségügyi államtitkár is megfertőződött az új típusú koronavírussal. A hírt a 62 éves politikusnő maga jelentette be. Dorries, aki a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselője, közölte, hogy az érvényes hatósági útmutatásnak megfelelően elkülönítette magát környezetétől, és otthonában lábadozik. Több brit lap is megjegyezte azonban, hogy a karanténba vonulás előtt nem sokkal találkozott Boris Johnson brit kormányfővel is.

Boris Johnson középen és a kép legszélén (jobbra) a megfertőződött egészségügyi államtitkár
Fotó: Rex

  • „Az orvosok közölték, hogy pozitív lett a COVID-19-tesztem. Jól vagyok, de a következő napokban otthon kell maradnom. Otthonról végzem a munkámat, bátorságot mindenkinek, viszontlátásra” – írta a legnagyobb közösségi oldalon Nicola Zingaretti, az olasz kormánykoalícióban részt vevő Demokrata Párt főtitkára.

Nicola Zingaretti
Fotó: AFP

 

És ezeket olvastad már?