KÜLFÖLD

Ez kínos, még Erzsébet királynő halálhírét is közzétették a franciák

Hatalmas hiba csúszott az egyik francia rádió élő adásába.
  • Szerző: Ripost

Olyan hírességek, mint például Pelé, II. Erzsébet, Clint Eastwood és Brigitte Bardot gyászjelentését tették közzé élő adásban. A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy „technikai hiba” miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Toby Melville

A műsorszolgáltatók és médiumok gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják. Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját – írja az MTI.

Mint írták, „körülbelül száz„ gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nem csak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo.

A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására.

A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?