KÜLFÖLD

Ennyivel többen haltak meg idén a koronavírusban, mint az influenzában

Több mint 330 ezer ember vesztette eddig világszerte hivatalosan életét a koronavírus miatt. A COVID-19 ezzel az egyik vezető halálozási ok lett idén, annak ellenére is, hogy sok szakember szerint egyes országok megpróbálják eltusolni a valós adatokat.
címkék:
  • Szerző: WM

Eddig világszerte több mint ötmillió olyan beteget regisztráltak, akiknek szervezetében kimutatható volt a koronavírus-fertőzés. A legfrissebb számok szerint pedig 330 ezerre nőtt a COVID-19-ben elhunytak száma. Ezen számok ellenére sokan úgy gondolják, hogy a világjárvány megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések túlzóak voltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

A kritikusok ugyanis csak legyintenek, és azt mondják a koronavírusra, hogy ez sem különbözik semmiben a szokványos influenzától. Az amerikai Johns Hopkins egyetem friss tanulmánya azonban egy egészen új megvilágításba helyezi a betegséget. Az egyetem professzorai ugyanis az idei év egyik vezető halálozási okaként tekintenek a COVID-19-re. Ezt alátámasztandó elég, ha megnézzük, hogy idén 188 ezren haltak meg szezonális influenzában.

Ez azt jelenti, hogy a koronavírus közel kétszer annyi ember életét oltotta ki, mint az influenza.

Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency

A tanulmány arra is kitér, hogy az utolsó két hónapban a COVID-19 több emberéletet követelt, mint a malária, a tüdőrák, az öngyilkosság, de még az utakon is jóval kevesebben haltak meg. A járvány pedig még közel sem csengett le. A korábbi kínai és európai gócpontok után az elmúlt napokban Brazíliában regisztrálták a legtöbb új beteget, és összességében a dél-amerikai országban van a harmadik legtöbb fertőzött nyilván tartva. Ha pedig ezek még nem lennének elég lesújtó adatok, akkor emlékezzünk azon virológusok szavaira, akik szerint biztosra vehető, hogy ősszel nem ússzuk meg a koronavírus-járvány második hullámát.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?