KÜLFÖLD

Elvesztette a svéd kormány az irányítást az ország felett

A svéd Mérsékelt Párt egyik politikusa szerint a jelenlegi kormány elvesztette az irányítást az országban zajló történések felett. Ulf Kristersson azután mondta ezt, hogy Stockholm belvárosát az eddigi egyik legerőteljesebb robbantás rázta meg.
  • Szerző: WM

Kristersson nyilatkozatában kitért arra is, hogy soha nem látott erőszakhullám rázza meg hazáját. A svéd politikus idézte azt a hivatalos statisztikát is, amely szerint 2019-ben 230 robbantás történt a skandináv országban. Svédországban már jó pár éve folyamatosan nő a robbantások száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ulf Kristersson
Fotó: Henrik Montgomery / AFP

Sajnos a jelenlegi kormány elvesztette az irányítást a Svédországban zajló események felett. Reggelente gyakran ébredünk a bombák és robbantások híreire, legutóbb Stockholm belvárosában történt merénylet

- mondta Kristersson az Aftonbladet nevű újságnak. A vasárnap esti stockholmi robbantással kapcsolatban a rendőrség úgy fogalmazott, hogy az egyik legsúlyosabb detonáció történt a főváros történetében. A hatóságok szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy a robbanásban senki sem sérült meg. Ulf Kristersson úgy véli, hogy az elmúlt évek integrációs és migrációs politikája tehető felelőssé azért, hogy itt tart az egykor példaként elől járó ország.

Képünk illusztráció
Fotó: Anders Wiklund / AFP

Ezzel szemben az ország miniszterelnöke, a baloldali politikát képviselő Stefan Löfven többször is tagadta, hogy kapcsolat lenne a tömeges bevándorlás és az országban egyre nagyobb gondot jelentő bűnbandák megjelenése között.

És ezeket olvastad már?