KÜLFÖLD

Elképesztő trükkel szerzett milliókat magának ez a migráns

Ahmad Armihról évek óta tudják a német hatóságok, hogy veszélyes a társadalomra. Rajong az Iszlám Államért, szélsőséges nézeteket vall és rendszeresen gyűlöletbeszédeket tart a hitetlenek ellen. Ennek ellenére állami segélyből él, sőt most még 18 ezer eurós azonnali segélyt is bezsebelt egy vakmerő trükkel.
  • Szerző: RIPOST

A 46 éves férfi esete egész Németországot megdöbbentette. Ahmad Armiht régóta megfigyeli az Alkotmányvédelmi Hivatal, mert köztudott róla, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetője. Szélsőséges nézeteinek rendszeresen hangot is ad különböző fórumokon. 2018 közepéig egy berlini mecsetben arról prédikált, hogy a hitetleneken bosszút kell állni, imáiban pedig azért fohászkodott, hogy Allah ellenségei egyenként haljanak meg. A hatóságok tehát tudják, hogy komoly veszélyt jelenthet Armih a társadalomra, ennek ellenére állami segélyt kap, amiből vígan eléldegél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahmad Armih
Fotó: facebook

A történet eddigi része is alapvetően felháborodásra ad okot, de ami aztán történt, az sokaknál az utolsó csepp volt a pohárban.

A szalafista ugyanis kihasználva a koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdasági segélyakciót, besétált a berlini Beruházási Bankhoz, és azt állította, hogy ő egy méztermelő és kereskedő. Az azonnali segélyhez hamis adatokat adott meg és a naiv banki alkalmazott anélkül, hogy bárki is utánanézett volna a megadott információknak, a 18 ezer eurót (kb. 6,5 millió forint) át is utalta az iszlamistának. A berlini főügyészség megerősítette, hogy valóban folyik eljárás ebben az ügyben. A rendőrség már házkutatást is tartott a férfinél, és szerencsére szinte az egész összeget sikerült lefoglalni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?