KÜLFÖLD

Életveszélyben az emberek, kiüríthetnek egy egész várost a horvát földrengés miatt

A földrengés sújtotta Petrinja polgármestere számolt be a jelenlegi helyzetről.
  • Szerző: Ripost

Petrinja és Sziszek városát sújtják leginkább a rengések, a közelükben történt katasztrófának már 7 halálos áldozata és 28 sérültje van eddig. Az utórengések pedig folyamatosak. Szerda este 5,3-as erősségű rengés rázta meg a területet, amit még Magyarországon is lehetett érzékelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Szerdán újabb földrengés rázta meg Horvátországot, és elképzelhető, hogy Petrinja városát teljesen ki kell üríteni” – nyilatkozta a város polgármester, Darinko Dumbović.

A Richter-skála szerinti 6,3-as földrengés rázta meg kedden kora délután Horvátországot.
Fotó: Reuters

Szerinte szerencse, hogy a rengés este, sötétedés után következett be, mert abban az időszakban kevesebben vannak az utcákon. Ellenkező esetben, ha nappal történt volna, akkor akár újabb tragédiák is történhettek volna, hiszen sokan dolgoznak a romok eltakarításán is.

Dumbović azt mondta, hogy tudja, hogy a petrinjai emberek az otthonuk, városuk szeretete miatt maradtak a romba dőlt településen, de felhívta a figyelmet arra, hogy minden ember veszélyben van, és a belvárost el kell hagyni – írta a vg.hu.

December vége óta pedig folyamatosan mozog a föld az országban, múlt hétfőn és kedden két erősebb, 5,2-es, illetve 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Horvátországot.

 

És ezeket olvastad már?