KÜLFÖLD

Elárasztották a kocsmázó emberek Angliát

Száz nap után nyitottak ki ismét a pubok Nagy-Britanniában, és már az első este elszabadult a kocsmapokol.
  • Szerző: The_M

Miközben egyes régiókban nagy ütemben nő a Covid-19 megbetegedések száma, a brit kormány engedélyt adott a puboknak és a szórakozóhelyeknek, hogy szombaton újra kinyissanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

A több mint három hónapig tartó kocsmastopot nemcsak a vendéglátóipar sínylette meg, hanem a heves bulizási kedvükről ismert angolok is, egyes felmérések szerint nőtt a depressziósok száma, míg nem mehettek társasági életet élni. Ezért a szombati nyitásra nagy forgalommal számolt mindenki, de a végeredmény felülmúlta mindenki várakozásait és rémálmait is.

Fotó: Getty Images

Nappal még mindenhol tartották a szabályokat, egymástól kellő távolságra, csak a kihelyezett asztaloknál iszogattak visszafogottan. Aztán amint lement a nap, ezrek árasztották el a nagyvárosok utcáit, és végül egy nagy részeg hömpölygő tömeggé változott az összes bulinegyed.

Fotó: Getty Images

Az egyik rendőrfőnök szerint az ittas britek a legkevésbé sem foglalkoztak a koronavírus elleni védekezéssel, és nem is lehetett rendet tartani. A becslések szerint az újranyitott 23 ezer vendéglátóhelyen csak sörből 15 millió korsó fogyott az első este.

Fotó: Getty Images

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?