Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.28.

Egy palesztin iszlám hittudós szent háborúval és Párizs lerombolásával fenyegette meg Franciaországot

Egyre mérgesebb a viszony a muszlim világ vezetői és Emmanuel Macron francai elnök között. Radikális iszlamisták már a háború lehetőségével fenyegetik Franciaországot.

Egy arab világban széles körben ismert iszlám hittudós szent háborúval és Párizs lerombolásával fenyegette meg Franciaországot, miután Emmanuel Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben a mártir történelemtanár Samuel Paty brutális meggyilkolását és lefejezése miatt.

Sheikh Ali Abu Ahmad a jeruzsálemi Templom-hegyen található Al-Aksza-mecset előtti parkban, több száz ember előtt arról beszélt, hogy a muszlimgyalázó Macron ellen az egyetlen megfelelő retorzió, ha újraalapítják az iszlám kalifátust, majd Európán keresztülmasírozva a földel teszik egyenlővé Párizst – írja az iszlamista propagandát terjesztő Közel-Kelet Médiakutató Intézet (MEMRI) angol nyelvű honlapja.

„Abdul-Hamid oszmán szultán (nyíltan keresztényellenes oszmán uralkodó) válasza lesz a mi válaszunk Párizsnak, a csavargó Macronnak, a francia törpeállam bűnös vezetőinek és mindazoknak, akik megpróbálják izolálni az iszlámot és a muszlimokat. Ha Franciaország olyan játékot akar játszani, amiben meggyalázzák a prófétát, akkor Hamid szultán válaszát kell adnunk nekik. Nem elég a francia termékeket bojkottálnunk, ahogy a dán és svéd termékeket is bojkottáltuk. Ez nem változtat semmin. Az egyetlen valódi megoldás ha egyesülünk egy egységes muszlim kalifátusba, aminek a hadserege porig rombolja Párizst. Ettől majd elfelejtik a Sátán bűnös szavait” – fogalmazott Sheikh Ali Abu Ahmad a beszédében, ami az egész arab világban feltüzelte az Európa és keresztény ellenes muszlimokat.

Franciaország és az arab világ diplomáciai háborúja

Az elmúlt napokban vérre menő diplomáciai háború vette kezdetét Franciaország és több arab ország között, miután Emmanuel Macron kijelentette, hogy a jog teljes szigorával fognak lecsapnia jövőben a dzsihadista kötődésű szervezetekre és személyekre.

Az intézkedéssorozat bejmentése után, Recep Tayyip Erdogan török elnök elmebetegnek nevezte a francia kollégáját szombaton, majd kijelentette: „a muszlimok helyzete jelenleg olyan Európában, mint amilyen a zsidóké volt a második világháború előtt.” Erdogan hétfőn már arra szólította fel országa lakosságát, hogy egyáltalán ne vásároljanak francia termékeket. Törökország után Algéria, Irán, Irak Kuvait, Katar, Egyiptom, Jordánia, Pakisztán és Szaúd-Arábia is csatlakozott a bojkotthoz.

Macron elfogadhatatlanak nevezte Erdogan szavait. „Követeljük, hogy Erdogan változtasson politikáján, mert az minden vonatkozásban veszélyes. Nem bocsátkozunk haszontalan vitákba, és nem fogadjuk el a sértéseket” – tette hozzá. A francia elnök egyúttal bejelentette, hogy hazarendeli Franciaország ankarai nagykövetét konzultációra.

Közben Ausztria, Németország és Görögország is támogatásáról biztosította Emmanuel Macront és Franciaországot.

 

Franciaországot gyalázó tüntetések

A francia termékek bojkottján túl Franciaország- és Emmanuel Macron-ellenes tüntetések robbantak ki az iszlám világ számos pontján. A tömegdemonstrációkban közös, hogy francia zászlókat és Macron-fotókat égetnek, valamint az iszlámot dicsőítő jelszavakat skandálnak rajtuk.

A legnagyobb tüntetésre Banglades fővárosában, Dakkában került sor, ahol 10-15 ember vonult az utcára Franciaországot gyalázva.

Az iszlám világban zajló eseményekre Macron több Twitter-bejegyzésekben reagált. A köztársasági elnök franciául, angolul és arabul írta meg, hogy Franciaország elutasítja a gyűlöletbeszédet, de nyitott az értelmes vitára. „A szabadsághoz ragaszkodunk, az egyenlőséget szavatoljuk, a testvériséget mélyen megéljük” – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ki vitte el a rekordösszegű lottónyereményt

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

Három dolog, amit egy elegáns nő semmilyen körülmények között nem visel

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

mandiner.hu

Szoboszlai egyetlen mozdulattal bolondot csinált a manchesteri világsztárból (VIDEÓ)

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Magyar siker az Oscar-gálán, tarolt az Oppenheimer

KÜLFÖLD

Megrázó: egymás mellett halt meg a két kisgyermek és az édesanyjuk

KÜLFÖLD

Női holttest lebegett a halastóban, sokkoló dolgot állítanak az ismerősei

KÜLFÖLD

Ritka betegségre utaltak a kisfiú különös tünetei

KÜLFÖLD

„Nem tudjuk, mi történt” - holtan találtak rá gyermekükre a szülők