KÜLFÖLD

Egy 8 éves kisfiú halálra fagyott apja fűtetlen garázsában

A férfi hazugságokkal szerezte meg fiai felügyeletét, majd rendszeresen bántalmazta őket.
  • Szerző: Ripost

Nyolc éves fia meggyilkolásával vádolták meg az egykori rendőrtisztet, több hónappal a januári tragédia után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Thomas Valva (8) reggel nyolc órakor hunyt el, miután kénytelen volt egy éjszakát eltölteni apja fűtetlen garázsában takarók nélkül. A férfi mindeközben a gyermek két testvérével és barátnőjével a meleg házban volt. A végzetes éjszakán a hőmérséklet jóval a fagypont alá esett.

A New Yorkban élő családfőt, Michael Valvát (40) és menyasszonyát, Angela Pollinát (42) nemrég letartóztatták és őrizetbe vették. Thomas vér szerinti édesanyja, Justyna Zubko-Valva a CrimeOnline oldalának elmondta, hogy évek óta próbálta jelenteni gyanúját, hogy volt férje rendszeresen bántalmazza három fiukat, de senki nem vette komolyan. A nő azt is hozzátette, amikor megpróbálta feljelenteni a párt, a rendőrség csak nevetett rajta és figyelmen kívül hagyták.

Gyermekeinek felügyeletét a rendőrségnek dolgozó férfi kapta meg, miután hamis vádakkal sikerült meggyőznie a bíróságot.

A nyomozás során a rendőrök megvizsgálták a ház biztonsági rendszereit, amiből egyértelművé vált, hogy nem először kellett a garázsban éjszakáznia a védtelen kisfiúnak. A férfi gúnyolta gyermekét, amikor Thomas reszketve és könyörögve kért bebocsátást a fürdőszobába, amit végül megtagadott tőle.

Az orvosi vizsgálat pedig bebizonyította, hogy hipotermia vezetett a halálához. (A hipotermia a szervezet fokozott mértékű kihűlése, amely akár halállal is járhat.)

A férfi, fia halála után, hónapokkal később mondott le tisztségéről, de állítólag a történtek fényében is megkaphatja majd az ehhez járó nyugdíját.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?