KÜLFÖLD

Börtönből szabadulva azonnal megerőszakolt egy 16 éves lányt

A németországi Drezdában lévő börtönből szabadult az a 30 éves afrikai migráns, aki még a szabadon engedése napján Csehországba vonatozott, majd ott megerőszakolt egy 16 éves lányt. Az eset az egész országot megrendítette.
  • Szerző: WM

Abdallah D. pere a héten kezdődött Drezdában. A 30 éves férfi 2015-ben, a nagy migrációs hullám évében érkezett Németországba. Abdallah annak érdekében, hogy biztosan menedékjogot kapjon a hatóságoktól, azt állította, hogy Maliból menekült. Az idegenrendészet azonban egy rövid nyomozás során kiderítette, hogy a migráns líbiai. Az időközben elutasított menedékkérelmű bevándorló börtönbe került, amikor egy drezdai hivatalban erőszakoskodni kezdett. Azt követelte, hogy biztosítsanak neki egy útlevelet és egy repülőjegyet, amivel az Egyesült Államokba tudna utazni. Amikor a kérését nem teljesítették, akkor az egyik hivatalnokot halálosan megfenyegette:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megvárlak munka után, és megöllek!

Képünk illusztráció
Fotó: getty images

A rendőrök őrizetbe vették a líbiai migránst, aki 46 napot töltött a börtönben. Kitoloncolni azonban nem tudták a hatóságok, mivel nem voltak hivatalos papírjai. A szabadulása napján útlevél és személyi igazolvány hiányában is felült egy vonatra, amivel Csehországba utazott. Az ott létéről csupán annyit tudni, hogy megerőszakolt egy 16 éves lányt. A cseh nyomozók az áldozat testén rögzítették a férfi testnedveit, így a migráns bűnössége nem volt kérdéses egy percre sem. A cseh hatóságok átadták Abdallahot a német rendőröknek, de megjegyezték, hogy az elvégzett vizsgálatok szerint felmerült a gyanúsítottnál a skizofrénia lehetősége.

Egy német szakorvosi vizsgálat pedig arra jutott, nem lehet kizárni, hogy a 30 éves férfi csupán színlel. Az ügy tárgyalása júniusban folytatódik.

És ezeket olvastad már?