KÜLFÖLD

Bizarr temetési mód: Virágföld lesz az elhunytak maradványaiból

Újfajta temetkezési módot hagytak jóvá Amerikában. A hamvasztás és koporsós temetés mellett az elhunytakat már komposztálni is lehet. Az egészen bizarr folyamat végén néhány talicskányi termőföldet kapnak vissza a családtagok.
  • Szerző: Ripost

Washington államban a helyi kormányzó, Jay Inslee írta alá a biológiai lebomlást engedélyező törvényjavaslatot. Az új módszer a támogatói szerint környezetbarát, mivel a hamvasztás rengeteg széndioxidot termel, míg koporsós temetésnél vegyszerek kerülhetnek a földbe.

Hazánkban egyelőre nincs lehetőség ilyen furcsa temetkezési módra, csupán koporsóval lehet temetni az elhunytat, vagy elhamvasztani. A hamvasztás után azonban több lehetőség is van.

Ha a végakarat úgy kívánja, egész különleges módon lehet a hamvakat elszórni. Lehetőség van arra, hogy egy hajóról a Duna Margitsziget körüli szakaszán szórják a vízbe a maradványokat, de akár a levegőből is szét lehet szórni a hamvakat az ország csaknem bármelyik területén kisrepülőről, vagy éppen hőlégballonról. Ilyenkor akár a közeli hozzátartozók is felszállhatnak a légi járműre, hogy elkísérjék szerettüket az utolsó útjára. A hajóról való és légi szórás mellett egy egészen különleges módja is van a megemlékezésnek. Kérhetjük, hogy szerettünk hamvait egy lebomló, bio urnába helyezzék el, amelyben egy fa magja és csírázást elősegítő szerek kaptak helyet. Az urna lebomlása után a hamvak felett fejlődésnek indul egy fa, amely megható emlékhelyül szolgálhat a család számára.

Itthon azért a legtöbben még a hagyományos módszereket választják a temetkezésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?