KÜLFÖLD

Belgium: szír migránsok kivégezték az egyik rokonukat, mert az „európai életformát” követte

Minden jel arra utal, hogy a 28 éves Ahlam Younannak azért kellett meghalnia, mert szakított a muszlim szokásokkal, hagyományokkal.

Vasárnap késő délután vérbe fagyva, egy golyóval a fejében találtak rá a liégei lakásában Ahlam Younan szír bevándorló holtestére. A 28 éves nő kezei hátulról össze voltak kötözve, és bántalmazásból fakadó külsérelmi nyomok borították a testét.

A belga ügyészség álláspontja szerint családon belüli leszámolás állhat az ügy hátterében. Az áldozat bűne vélhetően az volt, hogy az európai életformát követte a muszlim helyett - írja a La Libre Belgique internetes kiadása.

Az áldozat holttestét a nővére fedezte fel, aki napokig sikertelenül próbálta elérni testvérét telefonon, ezért meglátogatta. A lány azonnal riasztotta a hatóságokat.

A helyszínre érkező rendőrök az áldozat holteste mellett megtalálták a gyilkos fegyvert, amit vélhetően szándékosan hagyott hátra az elkövető. A nyomozók szerint egy előre eltervezett, rajtaütés-szerű kivégzés történhetett, mivel az áldozat lakásából nem tűnt el semmilyen értéktárgy.

Az Actu17 című bűnügyi információs hírportál arról számolt be, hogy a belga ügyészség szerint családon belüli leszámolás állhat a háttérben. A nőt vélhetően az egyik rokona végezte ki, mert az „európai életformát” követte, és teljesen szakított a muszlim hagyományokkal, szokásokkal. A vádhatóságoknak elvileg bizonyítékai vannak arról, hogy Younan többször is vitás helyzetbe került az „életvitele” miatt a rokonaival, sőt, a fiútestvérei halálosan meg is fenyegették emiatt.

A rendőrség kiemelten kezeli az esetet, de egyelőre még senkit sem tartóztatott le a hidegvérrel elkövetett gyilkossággal kapcsolatban. A lány rokonainak egy jelentős részét már kihallgatták. Fontos azonban megjegyezni, hogy a családtagok közül többen is a környező országokban élnek, így nem kizárt, hogy a gyilkos külföldre szökött.

És ezeket olvastad már?