KÜLFÖLD

Bécsi merénylet: az Iszlám Állam elismerte, hogy ők hajtották végre a terrortámadást

Az Iszlám Állam jelentkezett a hétfő esti bécsi merénylet elkövetőjeként kedden a dzsiahdista szervezet szócsövének számító Aamák nevű „hírügynöksége” közleményében, amelyet a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson tettek közzé.
  • Szerző: Ripost

A terrorszervezet szerint a támadást „a kalifátus egyik katonája” hajtotta végre.

Hétfőn este az osztrák hatóságok által Kujtim Fejzulai néven azonosított merénylő négy embert – köztük egy német nőt – ölt meg, huszonkettőt megsebesített Bécs belvárosában egy zsinagóga közelében.

Bécs, 2020. november 3.
Koszorút visz egy férfi a Bécs belvárosában elkövetett merénylet helyszínére 2020. november 3-án, miután elõzõ este egy – vagy több- merénylõ lövöldözött a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében. A támadásban eddig négyen vesztették életüket, és tizenheten megsebesültek. A rendõrök lelõtték a terrortámadás egyik elkövetõjét, az albán gyökerekkel rendelkezõ, Bécsben született, húszéves Kujtim Fejzulait, aki az osztrákon kívül észak-macedóniai állampolgársággal is rendelkezett.
MTI/AP/Ronald Zak


A Bécsben született támadó büntetett előéletű volt. 2019 áprilisában 22 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez. Az osztrák belügyminisztérium szerint kétségkívül az Iszlám Állam híve volt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?