KÜLFÖLD

Barcelona a legveszélyesebb város Spanyolországban!

A tavalyi bûncselekmények alapján listázta a városokat a spanyol belügyminisztérium. Sajnos néhány kedvencünk is a veszélyes kategóriába került.
  • Szerző: SZM

Valamivel több mint 2,1 millió bűncselekmény történt tavaly Spanyolországban, de vannak városok, amelyekben az
átlagnál sokkal több,
és vannak olyanok is, amelyekben sokkal kevesebb volt – írta a spanyol belügyminisztérium tavalyi adatai alapján az ElMundo.

Mindenesetre az 1000 főre vetített átlagos szám 45,61 bűncselekmény. A legbiztonságosabb városokban aránylag kevés magyar turista fordul meg,

habár a baszkföldi Santanderre is van már fapados járat és ezt a tengerparti várost nagyon kedvelik a hazai turisták. A tőle nyugatra eső Gijon és Oviedo pedig a legjobb biztonsági mutatókkal rendelkezik.

Hasonlóképpen, mint a Valenciától északra fekvő Castellon de la Plana is, amely szintén csak néhány kilométerre van a tengerparttól.

Ezekkel szemben 1000 főre már 120  bűncselekményt regisztráltak tavaly Barcelonában, ami bizony nagyon soknak tűnik. A tőle délre eső, székesegyházáról híres Tarragona, ahova szintén sok magyar turista ellátogat, szintén a veszélyesebb helyek közé tartozik, bár 1000 főre “csak” 73 bűncselekmény jutott.

Székesegyház Tarragonában /forrás: Pixabay/

Szinte ugyanannyi, mint Madridban ahol tavaly 20 gyilkosság is volt, néggyel több, mint egy évvel korábban.

Sajnos a nem túl biztonságos városok közé sorolták Palma de Mallorcát, ahol 1000 lakosra vetítve 72 bűncselekmény történt tavaly és bár mindössze egy gyilkosság történt, viszont – a feltehetően Afrikából származó drogszállítmányok miatt - a kábítószerekkel kapcsolatos bűnügyek száma 51 százalékkal megnőtt 2017-hez képest!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?