KÜLFÖLD

„Az volt az első alkalom, hogy valóban megfogtuk” – édesanyja karjaiban halt meg az újszülött

A szülésznő nem foglalkozott a vajúdó nővel, sőt többször elutasította. Emiatt oxigénhiányosan, kritikus állapotban született meg a kisfiú.
  • Szerző: Ripost

Háromszor utasították vissza a kórházban Adele Thomast (25), mert nem voltak elég erős fájásai és nem volt eléggé kitágulva a szüléshez.

Teljesen megsemmisült az anya, miután el kellett veszítenie csecsemőjét a szülés során elkövetett hibák miatt. Az utolsó végzetes hibát a szülésznő akkor követte el, amikor elküldte Adelet sétálni a közeli Tescóba.

„A személyzet elutasítása nagyon ijesztő volt számomra, mert tudtam, milyen messze vagyok és milyen gyorsan haladnak a dolgok” – kezdte az édesanya, akit végül a férje vitt haza kocsival, a megdöbbentő kijelentés után.

A nőt végül negyedszerre fogadta be az éppen műszakját végző két szülésznő. Csakhogy a többszörös visszautasítás miatt a kisfiú, Zak 35 percig a szülőcsatornában rekedt. Emiatt oxigénhiányban szenvedett és kritikus állapotban látta meg a napvilágot.

Adele elmesélte, kisfiát „kajainál és lábainál fogva” elvitték az újraélesztő szobába. A szülőknek gyötrelmes fél órát kellett elszenvedniük, mialatt nem tudták, kisbabájuk él-e vagy meghalt – írja a Mirror.

Zaket a szüleivel együtt később átszállították egy másik kórházba, ahol két nappal később meghalt. A fiatal pár számára a zárójelentésből egyértelműen kiderült, mit műveltek kisfiúkkal a kiesett idő alatt. Megtudták, hogy a két szülésznő nem figyelte megfelelően Zak pulzusát, nem működtek együtt és összevitatkoztak, mielőtt újraélesztették volna.

„A hozzáállása nagyon laza volt. Úgy éreztem, nem számítok neki. Vitatkozott a másik szülésznővel és nagyon durván kezelt engem. Azt is mondta anyukámnak és Stephannak, hogy fogják be a szájukat, mert csak az ő szava számít” – tette hozzá az édesanya.

„Ettől még mindig fájdalmaim vannak. Mindent megtettem Zakért. Sajnos a karunkban hunyt el. Az volt az első alkalom, hogy valóban megfogtuk” – mondta megtörten Adele.

Az anya azt is hozzátette, hogy később, amikor meglátta a szülésznőt, akinek a hibájából meghalt a fia, remegett az indulatoktól, de a szülésznő szó nélkül faképnél hagyta.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?