KÜLFÖLD

Az osztrák kancellár is home office-ba kényszerült a járvány miatt

Az elmúlt pár nap hírei között szerepelt, hogy az indiai belügyminiszter és a koszovói kormányfő is megfertőződött a COVID-19-cel. Közben elővigyázatosságból Sebastian Kurz osztrák kancellárnak is otthonról kell dolgoznia, kiderült ugyanis, hogy a hivatala egyik munkatársa szintén koronavírusos.
  • Szerző: RIPOST

Az osztrák kancellária három munkatársát helyezték karantén alá, miután az egyikükről kiderült, hogy koronavírus fertőzött. A sajtó arról ír, hogy a megbetegedett személy a COVID-19-re jellemző tüneteket produkált, ezért elment leteszteltetni magát, aminek az eredménye pozitív is lett. Ezután a közvetlen munkatársaival együtt karanténba helyezték, a kancellária többi dolgozóját pedig teszteknek vetették alá. Sebastian Kurz kancellár eredménye negatív lett, de a hatóságok elővigyázatosságból arra kérték, hogy keddig dolgozzon otthon. Kedden aztán újabb teszteket végeznek a kancellária munkatárain, és annak fényében döntenek majd a további intézkedésekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sebastian Kurz osztrűk kancellár
Fotó: AFP

A hétvégén Avdullah Hoti, Koszovó miniszterelnöke is bejelentette, hogy otthoni karanténba vonul, mert elkapta a koronavírust. A koszovói kormányt folyamatosan érik bírálatok, melyek szerint nem tett eleget a járvány megfékezéséért. Az 1,8 millió lakosú országban az utóbbi napokban meredeken emelkedni kezdett a fertőzés terjedési görbéje, vasárnap pedig 13-an haltak meg, amivel – március közepe óta – 249-re emelkedett a koronavírus-fertőzésben meghaltak száma.

Indiában pedig közben már közel annyi koronavírus-fertőzött van, mint amennyien összesen élnek Koszovóban.

Az indiai szövetségi egészségügyi minisztérium közleménye szerint az országban a fertőzöttek száma elérte az 1 750 723-at, az elmúlt négy napban mintegy 200 ezer új esetet regisztráltak. Az indiai kormányban kulcsfontosságú szerepet betöltő Amit Shah vírustesztje is pozitív lett. A belügyminiszter a Twitteren kérte mindazokat, akikkel az elmúlt napokban találkozott, hogy végeztessék el a tesztet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?