KÜLFÖLD

Aggasztó: idén kizárt a koronavírus elleni vakcina?

Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta, a szigetországban még idén meglelik a koronavírus elleni oltóanyagot. Ezzel viszont nem ért egyet a tudós Kate Bingham.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus elleni vakcina kifejlesztése jelenleg világszintű feladat és kérdés, az ezen fáradozó brit tudósok egyike, Kate Bingham viszont nagyon elkeserítő dolgokat fejtett ki: Johnson bejelentése, miszerint idén megtalálják az ellenszert, nem támasztja alá semmi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„A miniszterelnök szerint már 2020-ban 90 millió adag oltóanyag áll majd Anglia rendelkezésére„ – fogalmazott Bingham, aki a Vaccine Taskforce, azaz az oltóanyag-kutatáson dolgozó munkacsoport elnöke, és együttműködik az Oxfordi Egyetem tudósaival. Úgy hiszem, sem idén, de még jövőre sem leljük meg a hatékony oltóanyagot, elvégre a malária és a HIV-vírus ellenit sem fedezte fel senki. Nos, érzésem szerint ugyanez a helyzet a Covid-19-cel is.”

A próbaoltások viszont már folynak, Angliában 1400 önkéntes kapott vakcinát, az eredmények értékelése viszont még kérdés – írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?