KÜLFÖLD

„A tumor nagyobb volt, mint ő” – rácáfolt az esélyeire az újszülött kislány – fotó

Az orvosok nem sok esélyt adtak az életbenmaradására, de az újszülött nem adta fel.
  • Szerző: Ripost

Az orvosok nem sok esélyt adtak a kislány életben maradásának, aki egy hatalmas daganattal jött a világra. Zalya Schier ma már azonban egy boldog egyéves.

Fotó: Northfoto

Az Ausztráliában élő Lenai ultrahangvizsgálatán kiderült születendő babája testén egy 3 font (1.36 kg) súlyú teratoma daganat nő. Az orvosok a 32 éves nőnek azt javasolták szakítsa meg a terhességét, mert nagy valószínűséggel halva fog megszületni a gyermeke.

A kismama azután is kitartott, hogy súlyos reggeli betegséggel szenvedett 18 héten keresztül. A 20. hét után pedig közölték a szülőkkel: a kislány farokcsontjánnál növekszik a tumor.

Fotó: Northfoto

„Nagyon féltem. Minden nap arra gondoltam, hogy mi rosszat csinálhattam. Nem vettem be a terhességi vitaminom, vagy nem eszem elég egészségesen? Annyira féltem, hogy a baba nem tud járni, vagy nagy fájdalmai lesznek” – nyilatkozta a Daily Mail oldalának az édesanya.

„Örültünk annak, hogy a testén kívüli a daganat. Matt és én pedig megvitattuk, hogy ha nem szenved fájdalmat, akkor folytatjuk a terhességet” – árulta el az édesanya.

Lenai azonban úgy döntött szeretne egy esélyt adni gyermekének, aki a 28. héten császármetszéssel jött a világra július 8-án. Zalya 2 font (0.91 kg) súllyal született, még a tumor addigra már 3 font (1.36 kg) súlyt nyomott.

A születése után a kislányról azonnal eltávolították a jóindulatú daganatot, egy hat órás műtét során, ami alatt többször újraélesztették és több vérátömlesztést is kapott. Lenainek 10 napot kellett várnia, hogy Zalyát a karjában tartsa. 57 napig kellett kórházba lennie és további öt hónapig kellett vizsgálatokra járniuk.

Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto

„Amikor először megfoghatom, emlékszem csak sírtam. Megdöbbentem milyen picike és hogy a tumor nagyobb volt mint ő. Nagyon jó volt végre látni, de én rettegtem, mert tudtuk, hogy meg fogják műteni” – tette hozzá az édesanya.

Zalya tumorját sikerrel eltávolították a csontjáról, és rendszeres vérvizsgálatra kell járnia, mert öt éves koráig nagy esélye van a daganat kiújulására.

„Csak azt akarom, hogy boldog és egészséges baba legyen. Egyszer remélem, hogy képes lesz beszélgetni más túlélőkkel” – tette hozzá az édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?