NÍNÓ

„Koronabűnözés”: ellopták a húst a fagyasztóból, a konzervet a kamrából

Megjelent a “koronavírus-bűnözés” az országban! Egészségügyi maszkban törnek be, hogy ne ismerjék fel őket, kézfertőtlenítőt lopnak patikából és orvostól, egy hevesi asszonynak pedig elvitték a teljes, járványra felhalmozott élelmiszer-készletét...
  • Szerző: Ripost

Kirámolták az étellel megrakott hűtőládámat is! – panaszolta el a -nak a hevesi Átányban élő, 52 éves Szántai Kis Csabáné Aranka, akinek a családi házába betörtek, míg ő dolgozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Olvasói

„Hihetetlen! Elmentem dolgozni, és amikor délután hazaértem, láttam, hogy kirámolták a lakást! Először fel se tűnt, hogy valaki járt itt, minden úgy volt, ahogy hagytam. Aztán, amikor átöltöztem és kapcsoltam volna be a tévét, látom, hogy nincs meg a beltéri egység. Ekkor esett le: betörtek.„

Gyorsan körberohant a házon, és amikor a konyhába ért, megdöbbent: nem talált ott semmit! Minden élelmiszerét elvitték! A járvány miatt feltöltötte a készleteit, de hiába, mert az utolsó zacskó tésztáig mindent elvittek…

Fotó: Olvasói

„A kamrámból a tésztákat, konzerveket, mindent! Ráadásul a fagyasztómat is kipakolták, ami tele volt hússal… Utólag összeszámoltam, 70 ezer forintnyi élelmiszert vittek el!”

Kiderült, a betörők a kiskapun át jöttek, feltörték a lakatot és észrevétlenül beosontak. Aranka elmondta: most azon gondolkodik, hogy érdemes-e újra feltöltenie a készleteit...

Maszkban törnek be a lakásokba

Egészségügyi maszkot viselt az a két férfi, akik az egyik délután törtek be egy V. kerületi lakásba két hete, és 5 millió forintnyi értéket vittek el. A rendőrök mindkettőjüket elkapták, lakásukon megtalálták a maszkokat is. Ugyanígy egészségügyi védőmaszkban tört be három belvárosi lakásba és egy erzsébetvárosi üzletbe is három férfi, mindhármukat elkapták.

Ellopták a kézfertőtlenítőt az orvostól, a patikából

“Köszönjük, hogy ellopták a kézfertőtlenítőt a váróból! Köszönöm, hogy miközben az Ön egészségét próbáltuk védeni, meglopott minket!” – írta ki egy pomázi gyerekorvos a Facebook-oldalára.

Fotó: Facebook

“Arra szeretnénk megkérni kedves betegünket és a családját, hogy soha többé ne jöjjenek hozzánk, mert nem látjuk őket szívesen, ugyanis mi fel fogjuk ismerni”írták az érdi Vass Patika Facebook-oldalán.

A biztonsági kamerák felvették, hogy egy jól öltözött nő benyit a gyógyszertár ajtaján, odamegy az ajtóba kitett fertőtlenítőhöz, felkapja és elszalad…

Alvó családokhoz törnek be a II. kerületben

„A betörő felfeszítette a házunk alsó szintjén lévő kétszárnyú ablakot és bejutott, majd a belső lépcsőházunkban feljött a felső szintre. Úgy, hogy az egyik családtag otthon aludt. A betörőnek nem tárgyak, ékszerek kellettek, csak pénz. Valószínűleg kifigyelt minket, átvágta a drótot és bemászott. Ez már a harmadik betörés volt a héten” – számolt be egy férfi az esetről.

A II. kerületi polgármesteri hivatal a Facebookon figyelmeztet: „A rendőrség nyomoz, de mindenkit arra kérünk, legyenek óvatosak, figyelmesek a veszélyhelyzet ideje alatt is! Sajnos több betörésről is hírt kaptunk a kerületben. A besurranó tolvajok éjszaka törtek be családi házakba, amikor mindenki aludt.”

Óbudán hallgatóznak az ajtóknál

Betörők járják a lépcsőházakat Óbudán és Békásmegyeren, és az ajtók előtt hallgatóznak, van-e otthon valaki – értesült a .

„Az egész ház figyel, mióta szólt a közös képviselő. Most sokan vannak itthon a kijárási korlátozások miatt, de pont azokat a lakásokat keresik, ahol napközben nincsenek otthon, mert dolgoznak„ – mondta lapunknak egy óbudai férfi.

Az üres áruházban is ellopta a táskát

Keresnek a székesfehérvári rendőrök egy férfit, aki ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát, benne pénzzel és iratokkal a Holland fasoron lévő áruházban. Az eset két hete, már a veszélyhelyzet idején történt a teljesen üres boltban.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?