INSIDER

„Kértem, hogy el ne engedje a kezem” – férje szorításából tépte ki az árvíz a magyar asszonyt-videó

Két kézzel próbálta megmenteni feleségét, de végül az ár erősebb volt.
  • Szerző: Ripost

Tótvázsonyban vasárnap elsodort a villámárvíz egy nőt, akire később holtan találtak. A 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Hétfőn zokogva állt a pataknál a 78 éves Lajos bácsi. Itt küzdött az idős férfi nyugdíjas felesége életéért. Az esőtől olyan szinten felduzzadt az ár, hogy fentről és lentről is zubogott, Marika nénit pedig szinte beszippantotta az eltömődött, majd átszakadt gát.

Amikor észrevette életéért küzdő feleségét, Lajos bácsi megpróbálta kimenteni az asszonyt: „Kértem, hogy el ne engedje a keze, próbáltam őt tartani” – mondta a Borsnak a könnyeivel küszköve az idős férfi.

A bajba jutott nőt később a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni. Az áradásban a férfi is megsérült.

A család valósággal összeroppant:

„A falu ismer bennünket, szorgosak vagyunk, a házat, kertet magunk csináljuk, reggel fél ötkor már gyomlálunk minden nap” – tette hozzá lehajtott fejjel a férfi, aki azóta is képtelen magához térni a sokkból:

„Több mint három évtizedig voltunk házasok. Fel sem tudom fogni, hogy ez megtörtént” - mondta zokogva a férfi.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?