POLITIK

Miatta kivételt tettek : Semmelweis-díjat kapott Karikó Katalin – Fotó

Prof. Dr. Karikó Katalin ismét rangos elismerésben részesült, ami teljesen érthető.
  • Szerző: angie

Prof. Dr. Karikó Katalin nem akármilyen elismerésben részesült kedd délelőtt, a Semmelweis-díjat vehette át.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rangos elismerést kapott a professzor doktor.
Fotó: MTI

Maga Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere adta át a rangos elismerést, miután beszédet mondott.

Az ünnepség rendhagyóra sikerült: mivel Karikó Katalin Magyarországon tartózkodik, előbb rendezték meg. Eredetileg a Semmelweis napra, július elsejére tervezték.

A friss Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, a Biontech alelnöke, a Pennsylvania Egyetem professzora mostantól magáénak tudhatja a Semmelweis- díjat is, de egy korábbi interjúban elmondta a legnagyobb elismerést mégis a magyar emberek elégedettsége jelenti számára.

Karikó Katalin rangos elismerést kapott
Fotó: Ripost / EMMI/ Tükörterem

Karikó Katalin a kérdésére elárulta, a Semmelweis Ignác-díjjal járó pénzjutalmat, ami a Széchenyi-díjjal járó anyagi elismeréssel együtt mintegy 20 millió forint, két részre bontotta.

–10 millió forintot már átutaltam a hátrányos helyzetű gyerekek természettudományos oktatására a Csányi alapítványnak, a másik 10 milliót pedig a kisújszállási gimnázium és általános iskola diákjainak természettudományos oktatására létrehozott alapítvány kapja, amint az alapítvány megkapja a közhasznú alapítvány minősítést.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra a Széchenyi-díj is, mert ezzel a magyar emberek nevében a kormány elismerte a munkám jelentőségét. Valójában az igazi elismerést az emberek öröme jelenti számomra, akiket véd a vakcina” -mondta korábban dr. Karikó Katalin, aki a Nobel-díjra is nagyon esélyes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?