KÜLFÖLD

Napvilágra kerültek az emberek karanténtitkai, elképesztő dolgok derültek ki

A „gyóntató” szerepében Eleanor Tattersfield egy papír,- írószer,- és design üzlet tulajdonosa, aki véletlenszerűen képeslapokat küldött ki az embereknek. Eleanor arra kérte a címzetteket, hogy osszák meg a közösséggel karanténtitkaikat. Kérésére több 1200-nál is több válasz érkezett.
  • Szerző: Indie

Eleanor Tattersfield a Marby&Elm üzlet tulajdonosa és a „karanténtitkok” – mint művészeti projekt – ötletgazdája minden reggel izgatottan várja Ronnie-t a postást, aki az újabb képeslapokat kézbesíti. A visszaérkezett válaszok mennyisége szinte hihetetlen, közel 1200 választ kézbesítettek eddig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A válaszok több kategóriába sorolhatók, vannak üzenetek, melyek az élethez való hozzáállásunkról szólnak; a Covid okozta változásokról, vagy éppen vicces, ételhez való viszonyunkról; szexről; öltözködésről. De lássuk, milyen titkok gyötörték a londoniak lelkiismeretét a legjobban a karantén ideje alatt:

„Összeházasodtunk a karantén alatt, így senkit sem kellett meghívnunk az esküvőre.”

Esküvő

Esküvő hozzátartozók nélkül. Fotó: shutterstock

„Kivégeztem a térképet, remélem soha többé NEM kell találkoznom az anyósomékkal.”

„Elhíztam: ilyen az élet a leállósávban.”

„Szerelembe estem az életemmel – újra.”

„Pizsi alsót viseltem az online állásinterjún – megkaptam a munkát és most már dolgozom.”

Home office

Pizsamában a munkában – egy az online munkavégzés előnyei közül. Képünk illusztráció (Forrás: Pixabay)

„A karantént kifogásként használva szakítottam a párommal. Upsz!”

„A COVID miatt elveszítettem az állásom, amit nem szerettem és ezt kivetítettem a környezetemre. Úgy gondoltam sokáig, hogy azért vesztettem el a munkámat, mert éveken keresztül rosszul végeztem azt. Most új munkahelyem van, úgy érzem jó helyen vagyok és szerelmes vagyok az egyik munkatársamba. A 2020 év seggberúgása hozzásegített, hogy azzá váljak, aki valójában vagyok.”

„Amikor gyermekeim a férjemnél vannak láthatáson, hétvégenként drága ételeket rendelek magamnak. Nyami!”

„Véletlenül túlrendeltem magam gumicukorból az Amazonon. Egy egész hátizsákot képes lennék megtölteni édességgel.”

Édesség

Édes élet (Forrás: Pixabay)

„Nincsenek titkaink, csak gyengéd emlékeink.”

„Törvényt szegtem, túl sok szexuális, felhívó jellegű sms-t küldtem a karantén alatt.”

„Egy 12 évvel fiatalabb, dögös haditengerész tiszttel kezdtem ki. Senki sem mondta, hogy az egyik barátommal van kapcsolata. Helló, tengerész! Utóirat: Fiatalos ötvenes.”

„Megállapítottam, hogy a házasságom sokkal jobb, mint gondoltam. Nem dicsekszem. Sokszor egy seggfej vagyok.”

„Az online könyvvásárlás lett a rögeszmém, így legalább van mire várakoznom és ez értelmet ad. Eddig csak egy könyvet olvastam el.”

Könyvek

A könyv gyógyír a magányra (Forrás: Pixabay)

Eleanor úgy tervezi, hogy egy nagyszabású kiállítás keretében nyilvánossá tenné a „karanténtitkokat”, így mindenkinek lehetősége lenne levonni belőlük a saját következtetéseit – írja a BBC. Hogy mit tanulsága a gyónási titkoknak Eleanor szerint?

„Arra ébresztett rá a sok üzenet, hogy mindannyian ugyanazt osztjuk meg egymással. Mindannyian ugyanazt a szeretet, ugyanazt az örömöt érezzük és mindannyian ugyanazokkal a gyengeségekkel és szorongásokkal küzdünk. Mindannyian kapcsolódunk egymással.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?