POLITIK

Karácsony továbbra is tartozik a nyugdíjasoknak ígért 20 ezres támogatással

Az ellenzéki pártok hét eleji egyeztetése után a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén szavazhatnak a képviselők arról, hogy Budapest új vezetése milyen feltételekkel támogatja a 2023-as atlétikai vb megrendezését. Nem kerül azonban szóba több kampányígéret sem, viszont tovább szorongatnák az autósokat.
  • Szerző: RIPOST

A Magyar Nemzet értesülése szerint a szerdai ülésre beterjesztett mintegy negyven javaslat között továbbra sem szerepelnek az ellenzéki összefogás kampányígéretei.

Karácsony vállalása szerint hivatalba lépése utáni első intézkedései között tervpályázatot kellett volna kiírnia a parkolóként használt Városháza park átépítésére és a Városháza átjárhatóvá tételére, sőt szombaton a Facebookon már a jelenleg üresen álló Merlin Színház felújítására is ígéretet tett. Azt is ígérte, hogy létrehozzák a főkertészi állást, de erről sincs szó a szerdai ülés meghívójában. A 14 év alatti gyermekek és az álláskeresők ingyenes utazása sem került még napirendre, ahogy a nyugdíjasoknak, rászorulóknak ígért húszezer forintos rezsi-hozzájárulás sem.

A főpolgármester csökkentené a fizetőautomaták számát, mert szerinte sokan már mobillal fizetnek, azonban ez azzal járhat, hogy az eddigi 80-ról 250 méterre fog nőni a parkolótól az automatáig megteendő út. Az előterjesztés nem számol azzal, hogy az oda-vissza út fél kilométer is lehet, és ha többen vannak az oszlopnál, akkor sokan kicsúszhatnak a türelmi időből. Karácsony egyébként támogatná az olyan automaták kihelyezését is, amelyek lehetőséget adnak bankkártyás fizetésre, azonban ezt az általa öt éven át vezetett Zuglóban sem tudta megvalósítani. A Párbeszéd politikusának polgármestersége idején az egyszereplős közbeszerzésen olyan fizetőautomata lett befutó, amely nem képes bankkártyát kezelni.

A közgyűlés szerdai ülésén dönthetnek a parkolási rend átalakításáról is. A főpolgármester által beterjesztett dokumentum szerint minden kerületben fel kellene mondani a parkolás ellenőrzésére kötött alvállalkozói szerződéseket. Ha ez megvalósul, 2020. július 1-jétől a cégek helyett a kerületi önkormányzatoknak kell majd elvégezniük a munkát, beleértve az automaták működtetését és a díjfizetés ellenőrzését is. Kérdés, mi van a határozott idejű, július 1-je után lejáró szerződésekkel, azok milyen kötelezettségek, anyagi terhek mellett bonthatók fel.

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?