INSIDER

Karácsony őszödi beszéde: a saját pártjában készült a hangfelvétel

Szétlopják a kerületet a zuglói mszp-sek. „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak.„ Ezeket is mondja Karácsony Gregely egy múlt héten kiszivárgott felvételen. Most Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője bejelentette, elemezték a felvételeket.
  • Szerző: RIPOST

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője sajtótájékoztatón jelentette be, elemezték a kiszivárgott Karácsony-felvételeket a pártban, és arra jutottak, hogy azokat a párt elnökségi ülésein vették fel. Szabó szerint megvágott anyag került ki, és közölte: tiltott adatszerzésért feljelentést tett az ügyben. Az ellenzék alkalmatlan főpolgármester-jelöltje egyébként összevissza beszél a hangfelvételről. (Lásd keretes írásunkat.)

Mint ismeretes, a több részletből álló hangfelvételen Karácsony Gergely arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját. A szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban egy a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti.

„A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág” – fogalmazott.
Az is elhangzik, hogy van olyan forgatókönyv, amiben Zugló jól járna Horváth Csabával, mert ott a helyi szocik feletti kontrollt csak egy szoci tudja megvalósítani.

„Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.”

A DK-s XVII. kerületi polgármester-jelölttel, Gy. Németh Erzsébettel kapcsolatban pedig Karácsony azt mondja: „az a veszély nem fenyeget, hogy (...) megnyeri a választást.”

Karácsony Gergely az egyik utolsó kérdésre felelve pedig azt mondja: „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

A végén a kérdező Tóth Csabára, az MSZP zuglói elnökére, a kerület egyik legbefolyásosabb politikusára tereli szót, akiről Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, de ez a kapcsolat politikailag le volt dugózva.

- Igaz, hogy megfenyegette a családodat?
- Ne viccelj. Többször.

Összevissza beszél

Karácsony először azt mondta, fogalma sincs, hogy hol készült a felvétel, és kivel, kikkel beszélget. Ez volt az első verzió. Később az ATV-ben már azt állította, hogy a barátaival beszélget, de nem tudja, hogy kikkel, és semmire nem emlékszik. Majd ezt is kiegészítette az ATV-interjúban, amikor arról volt szó, hogy becsmérelte Tüttő Katát a hangfelvételen. Ekkor Karácsony azt mondta: emlékszik, hogy később Tüttő Katát dicsérte is. És ma jött a harmadik verzió: Szabó Tímea, aki Karácsony mellett a Párbeszéd másik társelnöke, azt állította, hogy a Párbeszéd elnökségi tagjai vannak a felvételen és a beszélgetés egy elnökségi ülésen készült.

 

És ezeket olvastad már?