POLITIK

Karácsony megint lebukott, mindennap autó megy érte – Videó

Ismét lebukott a mindennap szolgálati kocsival közlekedő, de biciklit, buszozást hazudó főpolgármester. A sofőr minden reggel oda van rendelve Karácsony Gergely háza elé.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Miközben Karácsony Gergely sok millióért (honnan is a pénz?) posztok tízezreit küldi szét a közösségi médiában, hogy kizárólag tömegközlekedési eszközzel, busszal, vonattal, sőt kerékpárral közlekedik, a valóság továbbra is egészen más.

Busz helyett autóval, sofőrrel jár, a kocsi minden reggel ott várja a háza előtt Zuglóban. A hét minden egyes napján reggel negyed nyolc tájékán megérkezik érte a szolgálati sofőr. Aki, miután Karácsony a múlt héten egyszer már lebukott, még inkább igyekszik észrevétlen maradni.

Próbálnak elbújni a fotós elől

A sofőr már nem áll be a közeli ház gépkocsibejárója elé, mert az ott lakókkal többször is konfliktusba keveredett. Akik ráadásul kiszúrták, hogy a főpolgármester kocsija miatt nem tudnak kiállni. Most inkább hosszasan cirkál, hogy a kocsik között, akár szabálytalanul is, de helyet találjon.

Az utasítás nyilvánvaló, úgy kell megállni hogy takarásban, rejtve legyen, minél kevesebben lássák Karácsony reggeli autózását. Nehezebben lehessen mondjuk lefotózni, mint korábban.

Eldugtuk a kamerát

Így volt ez most is, ezen a héten, már hétfőtől kezdve. Reggel 7 óra 25 perckor, menetrendszerűen begördült a főpolgármesteri limuzin. A sofőr nem törődve a KRESZ-szel megállt az úttest túloldalán és nyitott ajtóval várta a főpolgármester urat. Nem vették észre, hogy megint forog a kamerája.

Csak akkor van bringa, busz, ha ott a PR-fotós

Megint bebizonyosodott, hogy Karácsony, a mesével ellentétben, nem buszra vagy kerékpárra száll, hanem beül a kényelmes, fűtött kocsiba... Csakis akkor veszi kézbe a bringát, ha ott van a fotósa.

Geri, nézz a kamerába! Kéne egy kis mosoly! Az ott jobbra egy testőr? Éppen a mikrofonjába beszél?

Mint ismeretes, nem először bukik le a tömegközlekedést kamuzó politikus. Már a kampány idején kiderült, hogy sunyizik, látványos kamu a biciklizés és a buszozás a propagandafotók kedvéért. Aztán, ha kész a kép, már nyugodtan átül a kényelmes kocsiba.

Elég a biciklizésből, menjünk!

Így volt ez a múlt héten is, amikor kihirdette, hogy ő bizony busszal megy a kormányülésre, fel a Várba. Igaz, előtte a szolgálati kocsival furikáztatta magát végig a városon, a házától a főpolgármesteri hivatalig.

Karácsony még véletlenül sem ül a sofőr mellé, csakis hátra mint a nagyfőnökök.

A kényelmes autózás után jöhetett a buszra szállás, hiszen megérkezett a propagandafotós. Irány a Vár, a kormányülés.

Balról egy főpolgármester, jobbról egy propaganda-fotós. Buszra száll Karácsony!

 

Azt már csak a fotózta le, hogy a kormányülés idején, a Karmelita kolostor előtt is ugyanaz a sofőr várta, aki minden reggel a háza előtt.

Karácsony sofőrje még parkolási engedélyt is kért a Várba

Már bejáratták a módszert. Ha Karácsony lebukik, a propagandistái gyorsan bedobnak egy kis vonatozást, mondjuk Berlinbe. Aztán reggelente megint jöhet a sofőr minden egyes nap.

Kamu-Karácsony. Látszat és valóság.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?