BOZÓT

Karácsony jelölttársai százmilliós lopásokról beszéltek egy drogpartin

Olyan képi és hangfelvételek jutottak a Magyar Nemzet birtokába, amelyeken egy kispesti MSZP-s képviselő százmilliós lopásokról, közpénzlenyúlási „technikákról” beszélget társaival, kólának nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben. A megdöbbentő felvétel igazi főszereplője Karácsony Gergely politikai szövetségese Kispest szocialista polgármestere Gajda Péter.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A felvételen Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, a kispesti szocialista polgármester Gajda Péter legfőbb barátja és bizalmasa elmondja, hogy több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a valós, bevallott jövedelme. A politikus szerint Kránitz Krisztián szocialista önkormányzati képviselőnek, aki a kispesti vagyonkezelő igazgatója is, több száz millió forintos eltitkolt vagyona van.

A kispesti szocialista polgármester Gajda Péter barátja és politikustársa a közpénzek lenyúlásáról beszél, kokainozás közben. Szálltak a százmilliók, nem aprózták el.

A kispesti szocialista polgármester Gajda Péter barátja és politikustársa a közpénzek lenyúlásáról beszél, kokainozás közben. Szálltak a százmilliók, nem aprózták el.

 

Pénteken a Hír TV hozta nyilvánosságra azokat a képi és hangfelvételeket, amelyeken Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő látható és hallható. A politikus az egyik videófelvétel tanúsága szerint fehért port készített elő: a ventilátor előtt szárította, majd bankkártyájával porciózta ki az anyagot.

A Hír TV Informátor című műsora több részletet is megosztott tegnap este a felvételekből, a Magyar Nemzet pedig a következő napokban újabb részleteket hoz nyilvánosságra. Az anyagokon a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélnek szocialista politikusok.

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. Az is igaz, aki jól csinálja, nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, külső vállalkozóktól jön vissza. Ahol a pénz feletti osztásról döntenek, ott a hatalom, ott a pénz, ott az erő. Ez az egész párbaj. Nem lehet másképp csinálni – fogalmazott Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet birtokába jutott videó- és hangfelvételek egyikén.

A politikus, Lackner Csaba aki a hanganyagok főszereplője, képviselői állása mellett a XIX. kerületi önkormányzat várospolitikai, városüzemeltetési bizottságának elnöke, a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Gajda Péter polgármester bizalmasa, barátja, akivel közösen járnak síelni és heti rendszerességgel focizni is. A felvételeken a legtöbb meghatározó információ az ő szájából hangzik el.

A hanganyagok másik visszatérő szereplője Kránitz Krisztián, alias Krinyó, XIX. kerületi önkormányzati képviselő, a kispesti vagyonkezelő, hivatalos nevén a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz) igazgatója.

Ő is a kispesti szocialista polgármester Gajda Péter egyik bizalmasa, focis társa, és síelni is együtt mentek több alkalommal.

A kép bal oldalán Lackner, akik kokózás közben fecsegett, középen Krinyó, akin keresztül folynak a pénzek. Jobb oldalon Kispest szocialista polgármestere Gajda Péter Karácsony Gergely politikai szövetségese. A triumvirátus.

 

A felvételen ez hangzik el :

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle – meséli a felvételen Lackner.

Majd szó szerint ez hangzik el:

– Krisztián már mondta, hogy nyugdíjba mehet, mert megkereste, amit akart .

Aztán meg keveslik az ”okosba„ megkeresett pénzt.

–Figyelj, tudod, hogy milyen hamar el lehet költeni ­200-250 millió forintot?

Gajda Péter élvezi Karácsony Gergely barátságát. Szoros politikai szövetségesek.

 

A titokban készült felvételt itt tekintheti meg:

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?