INSIDER

Zokogva vallott az eltűnt maglódi vállalkozó testvére: a rendőrség már nem beszél vele

Az asszony azt mondja, a bizonytalanság teljesen felemészti.
  • Szerző: Ripost

Teljesen felemészti a bizonytalanság a Maglódról nyomtalanul eltűnt vállalkozó, Pintér Gyula testvérét.

A kétségbeesett nő úgy érzi, elég erős ahhoz, hogy szembenézzen a legrosszabbal is, vagyis azzal, hogy már nem él a testvére, azt azonban már egyre nehezebben bírja elviselni, hogy semmiféle információt nem kap a rendőrségtől. 

"Lassan beleőrülök, hogy nincs hír Gyuláról – kezdte sírva a Blikknek Gyula testvére, Ildikó. – Sosem gondoltam, amikor másoktól hallottam, hogy a bizonytalanságnál nincs pokolibb, és annál még a biztos rossz is egy fokkal elfogadhatóbb, de ez valóban így van. A nyomozás elején még kaptam némi információmorzsákat a nyomozóktól, de mostanában már egyetlen szót sem mondanak nekem. Az eszemmel megértem, hogy a nyomozásra való tekintettel teljes hírzárlat van, de egy hozzátartozónak ez elviselhetetlen" – tette hozzá.

Egész nap azon gondolkodik, hol lehet a testvére, mi történt vele, de sajnos nem jut egyről a kettőre. 

"A családdal már végigpörgettük az egész életét, így nyugodtan ki merem jelenteni, hogy egyetlen olyan mozzanata sincs az elmúlt ötven évének, ami gyanús lehetne" – mondta az elkeseredett testvér. 

Mint azt a %% is megírta, Pintér Gyula a kutyájával, Répával együtt tűnt el, ám az ebet május 15-én, öt nappal a férfi rejtélyes eltűnése után megtalálták Szlovákiában. A maglódi férfi luxusautókat újított fel Gyömrőn, ő maga egy Hummerral közlekedett. Rejtélyes módon a terepjárót egy nappal a férfi eltűnése után valaki visszahozta és leparkolta a háza elé. 

Az üggyel összefüggésben a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki nagyon közel lakik Gyulához.

"Sajnos, túl sokat én sem tudok erről az emberről. A testvérem néha annyit említett, hogy biciklivel átjött hozzá, mert szerette nézni a szép kocsikat. Gyula, ahogy mindenkivel, vele is udvarias, kedves és segítőkész volt, elképzelni sem tudom, mi oka lett volna bántani. Annyira jó ember volt, hogy azt elmondani sem tudom. Az üzletben számára a legfontosabb a korrektség volt, és ha valaki ezt nem tartotta be, akkor a hatóságokhoz fordult" – mesélte megtörten Ildikó. 

Pintér Gyula kétségbeesett testvére már többször beszélt az eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családjával. – Egymásban tartjuk a lelket, ők is legalább annyira elkeseredettek, mint mi – árulta el Ildikó.

És ezeket olvastad már?