INSIDER

Zokogva nyilatkozott a meggyilkolt Csenge édesanyja, állandó rettegésben él

Az asszony a mai napig nem tudott megbirkózni lánya halálával, dolgozni sem tud és az utcára sem mer kimenni.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas kínok között telnek a mindennapjai Farkas Rózának, annak az édesanyának, aki immár két éve, hogy elvesztette lányát, a 17 éves K. Csengét. Bár a tragédia óta sok idő eltelt, a borsodnádasdi asszony azóta sem tudta feldolgozni a történteket, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna a lányára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A napokban volt Csenge halálának második évfordulója, a megemlékezés napján pedig száznál is több rózsával borították be a lány sírját, mivel a faluban mindenkit rendkívül megérintett ez a borzalom. A fiatal lány holttestét egy vízaknában találták meg 2017. szeptember 3-án. Csenge a halála előtt a szintén a településen élő B. Rolanddal találkozott, aki a vádirat szerint többször arcon ütötte, majd a már eszméletlen lányt a csatornába dobta. Az áldozat halálát fulladás okozta.

A gyászoló édesanya nemrégiben hazatért a pszichiátriáról, a Blikk az otthonában kereste fel. „Most itthon vagyok, de a nap legnagyobb részét ágyban töltöm. Képtelen vagyok dolgozni, így bármennyire is nem akarok, a családom segítségére szorulok” – mondta könnyes szemmel az édesanya, hozzátéve: gondozónője és a környékbeliek is mind mellette állnak. Amikor csak tudnak, bekopogtatnak az asszonyhoz.

„Nem tudok kilépni a kapun, mert félek, folyamatosan a lányom cipőjének kopogását hallom, és azt, ahogy sikolt, hogy »anya, anya«! Kint mindez felerősödik” – vallotta be zokogva Róza, aki képtelen könnyek nélkül visszaemlékezni. „Rettegek, hogy visszakerülök a pszichiátriára... Nem akarok!” – mondta, megmutatva az újságokból kézzel készített kosárkákat, amelyekkel megpróbálja magát elfoglalni.

Csenge halála óta csak az tartja életben, hogy lássa: a bíróság példásan szigorú büntetést szab ki a gyanúsítottra, a 23 éves B. Rolandra. Az asszony azonban attól tart, hogy elmeállapotára tekintettel akár tíz évvel is megúszhatja, amit Róza nagyon kevesell egy ilyen súlyos tettért.

Az elsőfokú tárgyalás szerdán folytatódik Miskolcon, ha ez lezárul, a Debreceni Ítélőtábla folytatja az ügy tárgyalását. Az édesanya aggódik, mert úgy érzi, halott lánya ellen voltak a tanúk, akik szerinte túl jó fényben tüntették fel a gyilkossággal gyanúsított B. Rolandot.

„Amint a tárgyalás véget ér, és a bíróság kihirdeti az ítéletét, kártérítési pert indítunk az elkövetővel szemben. Védencem élete a lánya elvesztése óta teljesen tönkrement, többek között dolgozni sem tud, ami komoly anyagi kiesést jelent számára” – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

A pszichológus megállapította, hogy a gyanúsított gondolkodása körülbelül egy 16 éves kamasz szintjén van sok tekintetben. Feltételezhetően azért dobta Csengét az aknába, mert úgy gondolta, ez a kisebb rossz ahhoz képest, hogy barátnője megtudja, mással randevúzott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?