INSIDER

Zente 9 kilóra lefogyott, de jól van, Levente várja az eredményeket

Egy egész ország várja a híreket a 700 milliós kezelés után Zentéről, az izomsorvadásos kisfiúról, aki már megkapta a világ legdrágább gyógyszerét, valamint Leventéről, SMA-beteg kis társáról, akinek már szintén összegyűjtötték a magyarok a pénzt, és várja a kezelést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Zente, aki 3 hete kapta meg a 700 milliós gyógyszert, jól van, csak kicsit lefogyott. „Bármilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt, Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja.„

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

”Azóta semmilyen probléma nem volt. Aztán vagy ettől, vagy csak mellékhatás gyanánt nem volt étvágya. Lefogyott 9 kilóra. De újra rendesen étkezik és vissza is szedett majdnem 180 grammot.” – írta az édesanyja.

Zente állapotában várják a lassú javulást, de az izmai fejlődése nagyon lassú. Ami biztató, hogy a vérvétel utáni értékek végre ismét javulást mutatnak, mert a kezelés gyakorol némi negatív hatást. A verlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő.

„Zente kedve töretlenül jó, most is és az elmúlt két hétben végig. Energikus, egész nap játszunk picit tornázunk.” – tette hozzá az édesanya.

A megkereste Levente édesanyját is, hogy megtudjuk, ő mikor kaphatja meg ő is a kezelést, miután már összegyűlt a pénz.

Ez attól függ, hogy a vérvizsgálatoknak mi lesz az eredménye, de mint az édesanya megírta lapunknak, egyelőre még várják az eredményeket, így nem tudják, mikor kaphatják meg a kezelést – de Levente is jól van.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?