INSIDER

Itt a legújabb magyar Guiness-rekordkísérlet: megnyalod a szádat! – videó

Magyarországon készült el a világ legnagyobb dobostortája, amely 3,5 méter átmérőjű!
  • Szerző: Ripost

Elkészült a világ legnagyobb dobostortája a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Auchan Magyarország együttműködésének köszönhetően. A vállalkozás egyben Guinness-rekordkísérlet is volt: a torta rendhagyó paramétereinek köszönhetően bekerült a Magyar Rekordok közé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A három és fél méter átmérőjű tortakülönlegességet az áruházlánc 20-22 tagú cukrászcsapata készítette el, cukrásztanulók bevonásával. A dobostortához 3665 darab tojást, 109,6 kg cukrot, 36,8 kg búza-finomlisztet, 6,2 kg vaníliás cukrot, 98,5 kg vajat, 32 kg porcukrot, 12,8 kg kakaóvajat és 40 kg fekete csokoládét használtak fel, a munka két napig, 19 munkaórán át tartott.

A rekordkísérlettel a kamara szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar iskolarendszer lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő tanulási formát, így bárki olyan szakmát kaphat a kezébe, amellyel esélye van egy boldog, sikeres életre.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

A részt vett a rekordkísérletet záró ünnepélyes tortavágáson és kóstoláson Maglódon. Kollégáink szerint nemcsak hatalmasra sikerült a rekordtorta, hanem nagyon finom is.

A süteményt óriás szeletekből rakták össze egy egésszé, majd a végén a szélét bevonták csokoládékrémmel.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

A sajtóeseményen köszöntőt mondott Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója is.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

„Cukrászcsapatunk számára ez a kísérlet egy igazán izgalmas kihívásnak számított. Nem is volt kérdés, hogy csatlakozzunk a rekord felállításához és nagyon örülünk, hogy ilyen szép végeredmény született a kétnapos esemény során” – mondta Kalmár Richárd, az áruházlánc hazai regionális igazgatója.

Fotó: Ripost/Markovics Gábor

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?