INSIDER

Viharos széllel fog lecsapni az országra a zivatar

Csupán két megye fogja megúszni az ítéletidőt.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A felhő- és csapadékzóna a hajnali órákra éri el a keleti tájakat. A délkeletire, keletire forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között várható.

Zivatarban átmeneti intenzív csapadék, 60 km/h-t meghaladó széllökés valószínű. Leginkább az Alföld délkeleti részén esetleg 80 km/h körüli szélroham, illetve jégeső is társulhat az intenzívebb zivatarokhoz – írja a OMSZ.

OMSZ

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és szórványosan eső, zápor is várható, majd délután nyugat felől vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, szűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán keleten nagyobbrészt erősen felhős idő várható, és elszórtan eső, zápor is kialakul, az ország középső és nyugati részén ugyanakkor többórás napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?