INSIDER

Végre szerető családba került Misa, az Illatos úti ebtelep legrégebbi lakója

Kétszer is elvitték már, de mindig visszahozták és újra elhagyták. Öreg, nagy testű és beteges kutyaként reménytelennek tűnt a helyzete, leendő gazdája mégis beleszeretett. Most végre közel öt év után Misa szerető családba került. Az Illatos úti ebtelep munkatársai szerint ennél hosszabb időt még senki nem töltött náluk.
  • Szerző: Ripost

Misa a 11 éves labrador keverék kutya hosszú és magányos éveket töltött a telepen kennelbe zárva. Mások talán már feladták volna a reményt, hogy gazdát találjanak a beteges öregúrnak, de a Vigyél Haza Alapítvány! úgy döntött, nem mondd le róla. A Vizslafotó csapata megnyerő képet készített róla, az alapítvány pedig örökbefogadó profilt készítettek a Facebookra. Egy napon aztán Ildikó meglátta a mérhetetlen szeretetéhséget Misában és örökbe fogadta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerelem volt első látásra

Már kétszer megcsillant előtte a lehetőség, hogy végre boldoggá teheti gazdiját, azonban mindkétszer visszahozták a telepre. Ildikó azonban végre komolyan gondolta. Örökbefogadása óta blogot vezet Misával az életükről. Vasárnap délelőtti sétájuk közben telefonon értük el a párost.

Fotó: Vizslafotó

„Rögtön beleszerettem Misába, a második találkozásunkkor pedig már haza is vittem. Facebookon láttam először a gazdi kereső kutyák között, ott voltak a képei és a története, mindkettő megfogott” – nyilatkozta Boros Ildikó Misa gazdája a Metropolnak.

Olyan gazdira volt szüksége, aki ápolja is

A békés 11 éves kankutya mellső lábainak könyök ízületi diszpláziája miatt orvosi beavatkozásra szorult. Misa jobb mellső talpát angyala mindennap kenőcsben áztatja. Az eb ilyenkor a pofijával felvesz egy dacos arckifejezést.

„Mindent megenged nekem, de amit nem kedvel, ahhoz mártírarcot vág, és nem fogad el jutalomfalatot sem. Őt aztán nem lehet lekenyerezni” – árulta el mosolyogva Ildikó.

„Szebbé akartam tenni az idős éveit”

„Mindenféleképpen idősebb kutyust szerettem volna, egy olyan ebet, akin én is tudok segíteni, hogy szebbé tehessem az idős éveit” Misa és Ildikó már egymáshoz idomultak, csupán egyetlen pont van, amit nem kedvel a kutyus, ez a mosakodás.

„Utálja a vizet. Ha már bekerül a kádba, akkor mártír arccal elviseli, de amikor a Dunánál voltunk például, akkor vigyázott rá, hogy még a körme hegye se érjen a vízhez. A fürdőszobába be nem teszi magától a lábát.” – mondta el mosolyogva a Metropolnak Ildikó.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?