INSIDER

Végre egy igazán jó hír érkezett a reptér közelében lakók számára

Kiderült, melyik területen kérhetik a lakások nyílászáróinak szigetelését Ferihegyen: elsősorban a főváros 17. és 18. kerületét, valamint Üllőt és Vecsést érinti a program. Közel ezer ház kap szigetelő üvegréteget vagy új nyílászárókat.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a %% beszámolt, Ferihegy üzemeltetője, a Budapest Airport ablakszigetelési programot hirdet a reptér környékén élők számára. Azon lakóknak, akik kérik, az ablakukon plusz szigetelő üvegréteget helyeznek el. Ezzel a 6 milliméteres réteggel mintegy 10-12 decibellel csökkenhet a repülők által keltett zaj. A plusz üvegnek hőszigetelő hatása is lesz, ami télen jól jöhet a fűtésszámla befizetésekor. Ha szükséges, az egész ablakot kicserélik. Az üveget és a szerelés díját a lakóknak nem kell kifizetniük.

A szigetelési program nem újdonság, korábban volt már rá példa. A 18. kerületben élő Béres házaspár ablakait is akkoriban cserélték ki.

„Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még volt Malév, cseréltek már nálunk ablakot a repülők zaja miatt” – magyarázta lapunknak Béres József, akinek a háza felett alig száz méterrel szállnak el a landoló repülőgépek. ­– „Azóta sokat fejlődött a technológia, a gépek pedig egyre hangosabbak, ezért most is beadjuk a jelentkezést. A feleségemmel itt élünk évtizedek óta, de évről évre egyre kellemetlenebb a helyzet. Még jó, hogy a főpolgármesternek köszönhetően legalább éjszaka nem fognak itt röpködni!”

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?