INSIDER

Várpalotai horrorhinta: nem tudják hazavinni szülei a kórházból a súlyosan megsérült fiút

Hiába szeretnék rövid időre is hazavinni, egyelőre nincs hova.
  • Szerző: Ripost

A %% is beszámolt a Várpalotán történt súlyos balesetről, amelynek során egy 19 éves fiú alatt tavaly szeptemberben kettétört egy 33 méter magas, úgynevezett kalapácshinta, ő pedig a betonra zuhant.

Öten sérültek meg a balesetben, Krisztofer a legsúlyosabban: azóta sem tud járni, beszélni, sőt, egyedül enni sem. Mindent újra kell tanulnia, és bár fejlődik, az édesanyja szerint az orvosok attól tartanak, ez most megállhat.

Azt javasolták a családnak, hosszabb-rövidebb időre vigyék haza Krisztofert. A gond csak az, hogy nincs hova: nyolcan élnek egy másfél szobás hajmáskéri albérletben a negyedik emeleten, két felnőtt és hat gyermek. A házban nincs lift, a lakás pedig nagyon szűkös. Az édesanya azt mondja, majd megszakad a szíve, hogy nem tudja hazavinni a fiút.

„Itt sírtam, majd mondtam a páromnak, hogy ezt nem hiszem el. Itt a hosszú hétvége, hazahozhatnám, itt az esély arra, hogy itthon legyen velünk, még ha csak egy rövid időre, akkor is. És nem hozhatom haza. Ennél rosszabb nincs” – nyilatkozta Krisztofer anyukája.

A család napok óta albérletet keres, de hiába. Mindenhol azt mondják, sok a gyerek. Az anyuka vonattal utazik kétnaponta a kórházba, férje közben Veszprémben dolgozik, hogy megéljenek - írta a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?