INSIDER

Varga Judit: Magyarországon egy felívelő korszak elején vagyunk

Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben.
  • Szerző: Ripost

Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, hogy fontos számára, hogy igazságügyi miniszterként az uniós ügyekért is felel. A két szerepkör egymást kiegészítve és segítve a munkája ötven-ötven százalékát teszi ki.

Azt mondta ez azért különösen fontos, mert szó szerint az alaptörvény talaján állva védjük Brüsszelben a hazai érdekeket.

Varga Judit természetesen beszélt arról is, hogy hétfőn Brüsszelben járt a hetes cikkely szerinti eljárás részeként tartott meghallgatáson. Az igazságügyi miniszter azt mondta, hogy korábban javasolták, hogy nyílt legyen a meghallgatás,

de azok, akik máskor a transzparencia nagy hívei szoktak lenni, nem akarták ezt.

„Azért mentünk, hogy megvédjük Magyarországot, és bemutassuk, jogi szempontból minden megfelelően működik nálunk. Nem leptek meg a kérdések, hiszen a legtöbben a Sargentini-jelentés állításait és a sajtóhírekben olvasható vádakat ismételték. Néhányan – sajtóforrások alapján – olyasmit is felvetettek, ami nincs benne a jelentésben, ezt visszautasítottuk, és kértük, csak arról beszéljünk, ami konkrétan az eljáráshoz tartozik”.

Politikai megrendelésre támadják hazánkat

El lehet játszani a jogállamiságért való aggódást, de a hétfői meghallgatás után is egyértelmű, hogy mindez miről szól:

politikai megrendelésre támadják hazánkat, mert elutasítjuk a bevándorlást.

Lényegében arról van szó, hogy van egy ország Közép-Európában, amelyik másképpen gondolkozik, mint a nyugati többség. Ezt az egyedi szemléletet mi le is képezzük a jogszabályokban,

és a kormány politikáját már harmadszorra kétharmados felhatalmazással jutalmazták a választók.

Sok nyugat-európai politikus nehezen emészti meg, hogy sikeres a politikánk – vélte a miniszter. Nemcsak azért támadnak minket, mert nemet mondunk a bevándorlásra, hanem azért is, mert sikerült szövetségeseket gyűjtenünk magunk köré, akikkel közösen egyre nagyobb sikerrel tudunk fellépni.

Bizonyítottuk, hogy meg lehet állítani a szárazföldön a bevándorlást, hogy igenis lehet a családokban hinni és lehetséges a saját erőforrásainkra építve gyarapodni. Közép-Európában a szomszédainkkal – közös történelmi hagyományainknak köszönhetően – könnyebben értjük meg egymást – mondta Varga Judit.

Önkormányzati választások

Arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az önkormányzati kampányban, azt mondta, hogy „természetesen részt veszek a választási kampányban, szeretném megosztani azokat a tapasztalatokat, amelyeket Brüsszelben szereztem.”

Szeretné elmondani az embereknek: legyenek büszkék arra, hogy egy olyan közösség tagjai, amelyre ma Európában felnéznek. Minket ma azzal bátorítanak nagyon sokan, hogy fel ne adjuk azt a küzdelmet, amit a keresztény európai kultúra megvédése érdekében folytatunk.

Magyarországon egy felívelő korszak elején vagyunk, fontos, hogy alkalmas, rátermett településvezetőket válasszunk.

Ahhoz pedig, hogy ne törjön meg az a fejlődés, amely az elmúlt években jellemezte a magyar városokat, falvakat, megerősített együttműködésre van szükség a kormány és a polgármesterek között.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?