INSIDER

Többen kemény lépéseket követelnek a vajai Gábor öngyilkossága miatt

A fiú nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat.
  • Szerző: Ripost

Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista fiú, Tisza Gábor tragédiája. Gábor holttestét Vaján találták meg, a fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat. Az interneten azóta több csoportban is kering a híre: szombaton megemlékezést szerveznek a fiú iskolája elé, a Vay Ádám szakiskola előtti közterületre, illetve ezt egyben tüntetésnek is szánják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2 Tények

„Fel akarjuk hívni a figyelmet az akkut problémára, és követeljük hogy az intézményvezetőt távolítsák el, a zaklatóit a srácnak vigyék nevelő javító intézetbe, a szüleitől pedig vonják meg a szülői jogaikat„ – ehhez hasonló követeléseket fogalmaztak meg az esemény szervezői, habár sok kommentelő túlzásnak tartja őket.

A megemlékezés rendőrségi bejelentése állítólag már megtörtént, így hivatalosan is kitűzték az időpontot délután 4 órára.

„Tudjuk, hogy legtöbben felnőtt korban kerestek meg bennünket a problémáitokkal, de azt is tudjuk, hogy a zaklatás nem felnőtt korban kezdődik! Segítsetek nekünk, gyertek el minél többen, tudatosítsuk a fiatalokban, hogy nem ez a megfelelő út!” – olvasható a megemlékezésre felhívó egyik posztban.

„A szavainknak súlya van”

Felkerült az internetre Gábor halála kapcsán az első videó, amely felhívja a figyelmet rá: szavainknak súlya van „Tégy a gyűlölet ellen! Együtt az iskolai zaklatás ellen” címen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?