INSIDER

Vadászik az alvilág Dér Csabára: a bérgyilkos életét a rendőrség mentheti meg

Különös csavar: életmentő lehet Dér Csabának a rendőri őrizet.
  • Szerző: Ripost

Egy szerb alvilági figura likvidálása miatt volt Prágában már napok óta Dér Csaba a szerbiai, magyar származású bérgyilkos, akit a cseh fővárosban pénteken fogtak el a helyi rendőrök. A Republika szerb portál informátora szerint egy egész listája volt arról, kiket kell megölnie.

A lap úgy tudja, D.-nek köze lehet Dragoslav Miso Ognjanovic szerb ügyvéd kivégzéséhez, legalábbis sokat tudhat róla, mint ahogy megannyi alvilági leszámolásról is. Épp ezért a rendőrségi őrizet életmentő számára: ugyanis többeknek állhat érdekében eltenni láb alól.

"A szerb hatóságok mindenképpen kihallgatják majd. Nincs már vesztenivalója, ezért sokan kezdtek el félni, miután lecsukták. Elképzelhető, hogy esetlegesen védett személyként visszatérhet Szerbiába, és az információkért cserébe kedvezőbb büntetést kaphat" – árulta el a lapnak egy, a nyomozásra rálátó személy.

Végh József kriminálpszichológus nem sok esélyét látja, hogy D. Csaba valaha is megváltozzon.

"A bérgyilkosok pszichopatológiás személyek. Egészséges ember nem képes arra, hogy munkának fogja fel mások meggyilkolását. Egy bérgyilkos vállalja a kockázatot, a bujkálást, és nem érez semmit az emberi élet erőszakos elvétele miatt. Az egészséges átlagember számára még kényszerhelyzetben, például háborús körülmények között is lelki törés ez" – mutatott rá a Blikknek a kriminálpszichológus, hogy miért kérdéses, ha D. Csaba egyszer szabadulna, nem ugyanott folytatná-e a „mesterségét”.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?