INSIDER

Figyelmeztettek az orvosok: Nagyon erős lesz az UV-sugárzás

Szerdán sem várható fronthatás, folytatódik a meleg, nyári idő. Akár 31 fok is lehet.
  • Szerző: szbd

Szerdán napos, nyári időre készülhetünk. Zápor, zivatar csak néhol északkeleten, az Alföldön és a Dunántúli déli, délkeleti részén alakulhat ki. Többfelé élénk, néhol északnyugaton és zivatarok környékén erős lehet az északias szél. Hajnalban 10-18 fok várható. Délutánra 27 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Az orvosmeteorológia arra figyelmeztet, hogy 11 és 15 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Fotó: idokep.hu

Csütörtökön a napos-gomolyos idő mellett helyenként ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északias szél élénk, északkeleten és zivatarok környezetében erős lesz. A maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken is gomolyfelhők zavarhatják meg napsütést, melyekből elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északias szél újra többfelé megélénkülhet. Hajnalban 10-17, délután 24-29 fokra van kilátás.

A szombat túlnyomóan napos, nyári időt tartogat, de helyenként futó záporokkal, zivatarokkal továbbra is számolni kell. Az északi-északnyugati szél gyakran megélénkülhet. Délután 25-30 fok valószínű.

Vasárnap egy hidegfront hozhat erős, viharos szelet, akár több helyen záporokat, zivatarokat, valamint pár fokos lehűlést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?