INSIDER

Mindannyian válhatunk áldozattá: ritka videón az unokázós csalás

Az Áldozatsegítő Központ a valóságban is megtörtént esetek alapján készített videó-podcast sorozatot, amely segít felismerni azokat a helyzeteket, amelyekbe bárki, bármikor kerülhet.
  • Szerző: Ripost

Az Áldozatsegítő Központ legújabb videója a manapság egyre gyakrabban előforduló „unokázós csalásra” hívja fel a figyelmet, amikor nyugdíjasokat próbálnak átverni családtagjaikra, de leggyakrabban az unokájukra hivatkozva. Vajon melyik nagyszülő ne tenne meg mindent, ha úgy érzi, hogy szeretett unokája veszélyben van? A filmbeli jelenetben népszerű színészek – többek között Zsurzs Kati és Józan László – mutatják be a valóságban is megtörtént eseteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szörnyű világban élünk, rengeteg a leleményes és trükkös csaló. Ne ringassuk magunkat abban a tévhitben, hogy velünk ez nem történhet meg, legyünk körültekintőek és kezeljük fenntartással az ilyen eseteket. Nem lehet állandó bizalmatlanságban élni, de muszáj óvatosnak lenni. És fontos tudnunk, hogy van segítség, nem vagyunk magunkra hagyva a bajban!” – fogalmazott Zsurzs Kati.

Az Áldozatsegítő Központ által közzétett epizód mellett egy szakértők bevonásával készült elemzés is elérhető, melynek célja, hogy az epizódban bemutatott problémára megoldást nyújtson, mit lehet tenni, ha a környezetünkben ilyen helyzetet tapasztalunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?