Létrehozva: 2020.05.18.

Újranyitás: így csábítják vissza a vendégeket hétfőtől a budapesti éttermek

Rajtra készen várták a kormány döntését a budapesti éttermek: ma számos terasz kinyit. A vendéglátósok abban reménykednek, hogy jó idő lesz nyáron, így behozhatják a tavaszi kimaradást. Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, az üzleteknek sem kell bezárniuk délután 3-kor.

„Minden sejtünk pezseg az izgalomtól! Kimondhatatlanul vártuk már ezt a pillanatot” – kommentálta a nyitás lehetőségét a városmajori Fióka étterem. Lázasan készültek tegnap a budapesti kerthelyiségek a nyitásra. Kevesebb asztalt tehetnek ugyan ki, de nem kell fizetniük a közterület használatáért, így, ahol van rá mód, nagyobb területet foglalhatnak el. Mint azt lapunknak több vendéglátós is elmondta: ez, az adókedvezmények és a bérpótlék nagy segítséget jelent és bíznak abban, hogy a főváros és a kerületek a kormányhoz hasonlóan rugalmasak lesznek. Ennek segítségével, ha jó lesz az időjárás, valamelyest be tudják majd hozni a kiesést.

„A járvány kezdetekor átálltunk a kiszállításra, így a beszerzéssel nem volt gondunk. A jelenlegi kínálattal fogunk indulni kedden, de kihasználtuk az időt a megújulásra, egy hét múlva már új étlappal várjuk a vendégeket, és a kertet is csinosítgattuk” – mondta a Ripost-nak a dél-budai Jardinette munkatársa. A Corvin sétány egyik kiülős borozója ma délután megnyitja a teraszát. Arra számítanak, hogy az emberek ki vannak éhezve az ilyen élményekre. Az Egyetem téren álló Véndiákban már csütörtökön berendelték az árut, számítottak a kedvező döntésre, már ma fogadják a vendégeket. A Nagymező utcában lévő Apacuka pedig egyenesen becsábítja a vendégeket: az új étlap mellett ajándék habzóbort és más meglepetéseket kínál annak, aki ma délután 4-től felkeresi és a belső teraszán keres kikapcsolódást.

Felújítással töltötték a kényszerpihenőt

Hétvégén az utolsó simításokat végezték a Gozsdu udvarban található vendéglátóhelyeken is.

Gozsdu-újranyitás
Fotó: Markovics Gábor

„A bezárás nagyon megviselt bennünket, de a tulajdonosok mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb embert kelljen elküldeni” – mondja a Ripost-nak a Klikk nevű bisztró üzletvezetője. „Azonnal a hely renoválásába fogtunk: felújítottuk a bárpultot, kifestettünk, megcsináltattuk és újraburkoltuk a teraszt. Most feltöltjük a hűtőket és takarítunk, alig várjuk, hogy hétfőn kinyissunk!”

A „Feri”s kitchen” tulajdonosa, Salai Ferenc hétvégén is az üzletben szorgoskodott: a kijárási korlátozás idején rászorulóknak főztek, eddig közel 10 ezer adag ételt osztottak szét.

Fotó: Sulyok László

„Adományoztunk többek közt down-kóros gyerekeknek és a Péterfy kórház dolgozóinak is. Az ottani nővéreknek megígértem: ha vége a járványnak, akkor koktélozunk egyet itt, a teraszon. Alig várom, hogy eljöjjenek! Hétfőn kinyitunk, már megérkeztek az alapanyagok: a libacombok, a rák, a homár. De folytatjuk a jótékonysági főzést is.”

Keringető légkondi nem használható Két hét múlva várhatóan Budapesten is megnyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei, de csak olyan légkondicionálót használhatnak, amely a szabadból veszi a levegőt, belső levegőkeringetésű berendezés nem működhet. Bizonyos, meghatározott helyiségek kivételek, például ahol ez a nyersanyag tárolásához szükséges.

 

Hamarosan nyit a fővárosi állatkert Ma dönt a nyitás napjáról a Fővárosi Állat- és Növénykert – közölte tegnap Hanga Zoltán szóvivő. Az újranyitás napjáról a Főpolgármesteri Hivatallal egyeztetve dönt az intézmény vezetése. Erre akár néhány napon belül sor kerülhet, hiszen az intézmény felkészült az újranyitásra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes anyagot találtak az ivóvizekben világszerte

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

mindmegette.hu

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

mindmegette.hu

Olcsó és egyszerű desszert húsvétra: így készül a csokoládés piskótatekercs

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak

INSIDER

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára