INSIDER

Újpesti rendőrkéselés: összefogott az ország a hős rendőrért – újabb részletek derültek ki

Édesapjától örökölte hivatástudatát az Újpesten megkéselt 27 éves rendőr. Az egyenruhás már jobban van, és alig győzi fogadni a gratuláló és elismerő üzeneteket.
  • Szerző: Ripost

Az Újpesten összeszurkált rendőr családjának jólesik, hogy egy ország aggódik a gyermekükért, és nagyon büszkék a fiuk helytállására. Lapunk a sérült egyenruhás baráti társaságától úgy értesült, hogy Peti édesapja is rendőrként szolgált, a fia tőle örökölte hivatástudatát. A rokonságot nagyon megindította, hogy az egész ország megmozdult, hogy vért adjon a fiatalembernek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Knap Zoltán / Bors

„Ez mind igaz, de egyelőre nem szeretnénk többet nyilatkozni„ – mondta a hős rendőr aggódó édesanyja, akit telefonon ért utol a Bors.

Előfordulhat, hogy a jövőben további műtétek várnak Petire, és emiatt vérre lesz szüksége. Fekete Zsuzsanna, a Zsaruellátó Egyesület szóvivője elmondta, példaértékűnek tartja, hogy a két egyenruhással történtek ilyen komoly összefogásra sarkallják hazánkat.

Fotó: Facebook

„Az ország valamennyi pontjáról érkeztek felajánlások, az Országos Vérellátóval egyeztettünk, így lehetőség nyílt irányított véradásra. Ha Peti szerencsés esetben további beavatkozások nélkül is felépül, a neki szánt vér­ado­mányok másokon segíthetnek” – mondta Zsuzsanna.

Németh Zsolt kriminológus hangsúlyozta: Magyarországon nagyon ritkán támadnak meg rendőrt, és még kevésbé jellemző, hogy egy egyenruhást életveszélyesen megsebesítsenek.

„Nem ismerhetjük pontosan a fegyverét használó rendőrnő személyiségét, de az biztos, hogy aki ezt a hivatást választja, az tudja, hogy konfliktusba is kerülhet„ – mondta Németh Zsolt. Hozzátette: az állománynál már a felvételi eljárásban is kiszűrik a túl heves vérmérsékletű személyeket, és azokat is, akik nem képesek a jövőben feldolgozni azt, ha lőni kényszerülnek. Erika nagy valószínűséggel helytáll, de egyelőre az sem kizárható, hogy a szentestén történtek rá­ébresztik, hogy inkább egy másik hivatást kell keresnie.

Erika egyik volt kollégiumi szo­batársa elismerően írt a barátnőjéről az egyik internetes csoportban.

„Mindig is belevaló csaj volt! Tetőtől talpig rendőr. Ezt most meg is erősítette. Nagyon büszkék vagyunk rád, Era!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?