Létrehozva: 2019.11.26.

Újabb migránsroham a déli határon – Helyszíni riport

Újra özönlenek a migránsok a szerb-horvát-magyar hármashatár felől! Egyetlen hétvégén csaknem 500 illegális bevándorlót fogtak a magyar rendőrök. A határ déli, szerb oldalán jártunk, ahol a kétségbeesett falusiak elmondták: hétről hétre egyre több migráns érkezik, akiket százával hoznak szervezetten a buszok.

„Nem tudom, mi van most, de mindennap már százával jönnek! Szombaton is megállt négy busz, vagy kétszáz migránst hoztak, kirakták őket, majd elhajtottak. Ezek meg itt bolyongtak össze-vissza a faluban, aztán egy idő után elindultak a mocsárvidék felé és eltűntek. Nyilván megpróbáltak átjutni Magyarországra, mert itt a víz miatt hosszan nincs kerítés...” – mondja a kétségbeesett idős asszony, aki a szerbiai Küllődön lakik, a magyar határtól alig 4 kilométerre.

 

Összepiszkítják, letapossák a kerteket

„Általában nappal elrejtőznek, éjszaka meg előjönnek és útnak indulnak. Mindent összepiszkítanak, teli van emberi ürülékkel a határ, letapossák a kertjeinket is” – teszi hozzá az idős asszony.

„Én nem tudom, ki mondja, hogy már nem jönnek! Költözzenek csak ide az okosok és meglátják, milyen, amikor az unokáinkat nem merjük kiengedni az utcára! Folyamatosan jönnek és mostanában egyre többen és egyre gyakrabban...” – mondja az idős úr, aki meg is mutatja riporterünknek, merre indulnak a migránsok – a zöldhatár és a Baracska nevű kis patak felé.

 

Ez a szerbiai Bermuda-háromszög

A szerb-magyar határon bevált a határkerítés: a magyar oldalon nyugalom van. Ám a szerb-horvát-magyar hármashatár felől, a mocsaras Duna-Dráva Nemzeti Park természeti adottságait kihasználva újabb migránsroham indult a zöld határon keresztül Magyarországra. A szerbek és a horvátok egyáltalán nem ellenőrzik ezt a határszakaszt, ahol a Duna mellékágai miatt egy részen még kerítés sem véd minket.

„Itt jönnek be, ezen a területen, ezt itt mindenki tudja” – mutat a nemzeti park lápvidéke irányába egy magyar ajkú férfi a szerbiai Bezdánban, Küllődtől pár kilométerre.

A határ magyar oldalán folyamatosan járőröznek a magyar hatóságok, tucatjával, sőt újabban már százával fogják meg a migránsokat.

Fotó: Ripost

A Duna-Dráva Nemzeti Park déli csücskében három ország találkozik: Szerbia, Magyarország és Horvátország, egy, a Dunával és annak mellékágaival körülvett erdős, lápos részen, a magyarországi Hercegszántó alatt, közel Baranya és Bács-Kiskun megye találkozásához. A határ szerb oldalán Küllőd és Bezdán, kis szerb-magyar vegyes falvak.

 

Csak a magyarok védik a szerb-horvát-magyar hármashatárt

Újabban a Bezdán melletti erdőből és üdülőövezetből jutnak át rengetegen Magyarországra. „Mennek át Magyarországra. Szokott járőrözni a szerb rendőrség néha” – mondja az egyik, földjét művelő férfi. Újságírónk azonban két nap alatt egyetlen rendőrrel sem találkozott a furcsa háromszögben. Itt mindenképpen bujkálniuk kell a migránsoknak, mert a határ magyar oldalán a mi határőreink már ellenőrzik a szakaszt, stábunknak is csak pár percet kellett a kerítés mellett állnia, azonnal megjelent egy rendőrségi helikopter. Két lépéssel beljebb azonban azt sem látja meg az ember, ha egy méterre áll tőle valaki.

 

Újabb nagy hullámban érkeznek a migránsok

Az utóbbi hetekben megtöbbszöröződött a Magyarországra belépő migránsok száma.

Fotó: police.hu

Az adatok elképesztőek: egyetlen hétvégén 436 illegális bevándorlót kaptak el a magyar rendőrök! Ahogy a hétfő reggeli közlemény fogalmaz: „Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és a katonák 330 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 106 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.” Csupán Bács-Kiskun megyében 270 illegális bevándorlót kaptak el péntektől vasárnapig.

 

Válságstábot hoztak létre Magyarkanizsán

Mint a Ripost megírta: Szerbiában rengeteg migránstábor van, és az utóbbi hetekben ugrásszerűen megnőtt az illegális bevándorlók száma. „Jelenleg körülbelül 4000 illegális bevándorló tartózkodik az országban, a legtöbben a horvát határ mentén vannak, de Belgrádban és a magyar határ mellett is lehet migránscsoportokkal találkozni” – mondta Biljana Popovic Ivkovic belügyi államtitkár.

Nem véletlen, hogy a múlt héten válságstábot kellett létrehozni a magyar határhoz, a Röszkéhez közeli Magyarkanizsán. Fejsztámer Róbert polgármester elmondta: válságstábot állítottak fel, gyakoribbá tették a rendőrségi ellenőrzést és járőrözést a településen, és hamarosan a kormánytól is támogatást kérnek a helyzet kezelésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így záratták be a konferenciát, ahol Orbán Viktor is felszólalna

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

hirtv.hu

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosok állását találták el Szlavjanszkban

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Hihetetlen módszerrel verte át az embereket a csaló, még egy magyar minisztert is belekevert

INSIDER

Ennyi pénzt lehet most keresni a Lidlben, és van egy csomó hely

INSIDER

Bekapcsolták a viharjelzőket a nagy tavainkon: nem árt figyelni őket!

INSIDER

A kismamához riasztott mentők is meghatódtak, rögtön felsírt a kis Emília