INSIDER

Na, már csak ez hiányzott: újabb járvány tört ki a koronavírus mellett!

Legutóbb öt évvel ezelőtt tombolt a gyilkos kór, akkor több mint 11 ezer ember halt meg. Guineában most újra kitört az ebolajárvány.
  • Szerző: Ripost

A guineai kormány hivatalosan is megerősítette, hogy ebolajárvány tört ki az országban, ahol eddig hét esetet találtak, amelyek közül három halállal végződött – írta meg a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sakouba Keite, a guineai egészségvédelmi hatóság igazgatója elmondta, hogy az első halálesetet január végén jegyezték fel Goueckében, a libériai határtól nem messze. Az áldozat temetését február 1-jén tartották, s nem sokkal később több résztvevőnél jelentkeztek a hasmenéses, hányásos, lázas, vérzéses tünetek.

Képünk illusztráció

Miután a conakryi laboratórium megerősítette az ebolavírus jelenlétét, az Egészségügyi Világszervezet conakryi képviselője azonnali segítséget ígért a guineai kormánynak.

Guineában legutóbb öt évvel ezelőtt volt ebolajárvány. A 2013-tól 2016-ig tartó nyugat-afrikai ebolajárvány volt a legsúlyosabb a kontinensen, 11 300 emberéletet követelt. Az ebolavírus 1976-ban jelent meg először emberek között a mai Kongói Demokratikus Köztársaság területén. Jelenleg már két kísérleti oltóanyag is rendelkezésre áll a fertőzés megelőzéséhez, de a magas halálozási aránnyal járó betegség továbbra is gyógyíthatatlan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?