INSIDER

Új tanszerdivat: a cuki kisállatok legyőzik a mesehősöket

Idén nem filmfigurák köszönnek vissza az iskolai kiegészítőkön, hiába tarolt a mozikban a Toy Story 4., a Bosszúállók: Végjáték, a Pókember: Idegenben és a Kis kedvencek titkos élete 2. Újra sláger az állatos motívum, és két új trend is szakít a hagyományokkal. A Ripost tanszer-körképe.
  • Szerző: J.J.

Borult a papírforma, alig találni az elmúlt évek nagy filmsikereiből ismert karakterekkel díszített iskolaszerekből az üzletek, áruházak polcain. Hol van már a Verdák-őrület, a Transformers-hisztéria, a Bosszúállók-láz vagy a Minyonok-mánia?

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nyomokban még fellelhetők Star Wars- és Jégvarázs-motívumok, de 2019 tavaszi és nyári filmsikereinek nyoma sincs a papír- és írószerstandokon. Helyettük cuki állatok képeivel vannak tele a füzetek, tolltartók, iskolatáskák.
„Ha egy minta megtetszik a gyereknek, akkor a kiválasztott cuki állatot akarja a táskára, tolltartóra, füzetre, tornazsákra, de még a kulacsra is” – magyarázza Nóra, egy másodikos kislány anyukája.

A fiúknak is bejön a kutyás dizájn

Az ember azt gondolná, hogy az állatok képével díszített tanszerek inkább a lányoknak jönnek be, ám ezt határozottan cáfolják az alsós Sönberger Nimród szavai. Igaz, szuperhős áll nála az első helyen.

„Amerika kapitányos füzeteket és tolltartót szeretnék idén, annál menőbb nincs. A tavalyi Star Wars-os már ciki” – kezdi csillogó szemekkel a harmadik osztályt kezdő kisfiú. Majd így folytatja:

„Fontos, hogy én dönthessem el, milyen mintájú füzeteket vesznek nekem, mert én fogom azokat használni. Nem mindegy, mivel jelenek meg a barátaim és az osztálytársaim előtt” – érvel, és látszik rajta, hogy komolyan gondolja, amit mond.

Amikor a kisállatos divatról kérdezzük, hevesen bólogat. „A szuperhősök mellett a cuki kisállatok a kedvenceim. Ha valamin cuki kutya van, az jöhet! A kölyök kutya a kedvencem, szívesen írnék olyan füzetbe is, amin egy ilyen állat van.”

 

Póló után tolltartóra kerültek a flitterek

Ki hitte volna, hogy a ruhákat díszítő, simítás hatására átforduló és így más színt, illetve mintát adó flitterek divatja a tanszerek világába is begyűrűzik?! Pedig így van.

„Nagyon népszerűek a flitteres tolltartók. Azt gondolnánk, hogy ezt csak a lányok szeretik, de az a tapasztalat, hogy a fiúk is teljesen odavannak a nekik való, interaktív motívumokkal díszített darabokért” – meséli a nak Szlávecz Boglárka, a Régió játék áruházlánc vezető kommunikációs tanácsadója.

 

Egyedi minta saját magunknak az új divat

Úgy tűnik, sikerült megoldást találni a folyton változó iskolaszer-mintákra. Egy cég olyan tolltartókkal, füzetekkel és hátizsákokkal rukkolt elő, melyek szilikonból készült kidomborodó négyzeteire színes kis kockákból bárki egyedi mintát alkothat.

Így, ha egy idő után unalmassá válik a korábban kirakott ábra vagy szín, akkor új motívummal dekorálható az iskolaszer. Igaz, a hazánkban is kapható új őrület elterjedését egyelőre a borsos ára akadályozhatja.

És ezeket olvastad már?