INSIDER

Többen mennek fogorvoshoz, mióta takarjuk az arcot, elárulták, miért

Ha be is látják, hogy a járvány miatt szükség van rá, a legtöbben kényelmetlennek találják, nem szeretik a maszkot. Nem így azok, akiknek éppen jól jön, hogy eltakarhatják a szájukat! Egyre többen keresik fel fogorvosukat, plasztikai sebészüket és csináltatják meg az esedékes beavatkozást most, hogy a jótékony maszk takarásában nem kell magyarázkodniuk.
  • Szerző: Ripost

Nincs kínosabb, mint amikor letört vagy lecsiszolt foggal kell szégyenkezni, ideiglenes implantátumokat, koronát hordani. Ráadásul az ideiglenes takarás pénzbe is kerül. Emiatt általában szabadságot vesz ki az, aki csináltatja a fogait. A járvány azonban jót is hozott: mint azt a megtudta, egyre többen döntenek úgy, hogy kihasználják a kötelező maszkviselést és megspórolják a fogászati beavatkozások miatti pluszköltséget, szabadságot.

Képünk illusztráció (Fotó: Northfoto)

A maszkviselés miatt megnőtt az igény fogimplantátumok behelyezésére, de ajak- és arcfeltöltést is minden eddiginél többen kérnek. Fogorvosok és plasztikai sebészek számoltak be arról, hogy megnőtt az igény a különböző beavatkozásokra és kezelésekre, aminek egy praktikus oka van: a maszk.

Fotó: Pixabay.com

Sok páciens érkezett hozzánk fogpótlásra, hisz a maszk remekül eltakarja az aktuális hiányosságokat” – mondta a Metropolnak nyilatkozó dr. Zubek-Szabó Kitti fogorvos. „De az arc eltakarása akkor is jól jöhet, ha valakinek egy baleset következtében törik le a foga. Emellett sokan nem szeretik az injekciót, mert utána még órákig zsibbad az arc, ami kívülről természetellenesnek tűnhet, és nem szívesen ülnek be így egy megbeszélésre. Most, a járvány idején ez sem okoz problémát. A maszk egyértelműen a páciens legjobb barátja, többen mondják, hogy örülnek neki, hogy már minden zárt térben viselni kell, így ugyanis megússzák a kellemetlen, kínos kérdéseket.”

Több a plasztikai műtét is

Nagy az érdeklődés az arckezelések iránt, hisz a maszk praktikusan eltakarja az ezzel járó apró duzzanatokat, szúrásokat. Zsuzsa régóta fontolgatta, hogy feltölteti a száját, csak az tartotta vissza, hogy mit szólnak majd a gyerekei óvodájában, iskolájában, ha utána a kicsikért megy.

„Most mindenhol maszkot kell viselni, így gond nélkül el tudtam menni a gyerekekért, senkinek fel sem tűnt, hogy egy beavatkozáson voltam” – mondta a fiatal anyuka a -nak. Szintén jól jöhet a maszk az arcfeltöltéseknél, szálbehúzásoknál, lézeres kezeléseknél, fogkezeléseknél, valamint implantátum behelyezésnél, nyaki korrekcióknál. Hajbeültetést is sokan kérnek.

Van, amikor mégsem jó a maszk

Az orvosok figyelmeztetnek: komolyabb beavatkozásnál, ahol hegek is maradnak, kifejezetten ártalmas lehet a maszk. A gumírozott pánt ugyanis több kellemetlenséghez is vezethet.

Komplex fogpótlásra volt szükségem” – mesélte a -nak az 52 éves László. „Nem aggódtam a járvány miatt, tudtam, hogy a fogorvosom nagyon ügyel a higiéniai szabályok betartására. A maszk pedig kifejezetten jól jött, ott is hordtam, ahol nem volt kötelező. Ez az esztétikai szempontok mellett azért is jó volt, mert a gyógyuló ínyt különösen védeni kell a különböző fertőzésektől.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?