INSIDER

Titokzatos autót keresnek a barátok a két 18 éves fiatal halála ügyében

A szóbeszéd szerint egy piros vagy bordó színű autó is ott lehetett, amikor a két 18 éves fiatal összeütközött szombat éjjel Csepelen a busszal. A tragédia helyszínén mécsesek égnek, a barátok minden este kijárnak emlékezni a két fiúra.
  • Szerző: Ripost

Két 18 éves fiatal életét követelő baleset történt Csepelen: a Szent István úton egy nagy sebességgel haladó autó egy menetrend szerint közlekedő busszal ütközött szombat éjjel. A két fiú a helyszínen életét vesztette. A fiúk barátai, volt osztálytársai a történtek óta minden este kimennek a tragédia helyszínére, gyertyákat gyújtanak, virágokat visznek. Emellett pedig próbálják összerakni, miért is kellett két barátjuknak meghalnia.

két 18 éves fiatal

Mécsesek égnek a tragédia helyszínén (Fotó: Keller Mátyás/Ripost)

„Szívünkben örökre élsz”

A két fiatalt rengetegen gyászolják, a helyszínt elborítják a mécsesek, és a virágok. Lapunk úgy tudja, a baráti körben eluralkodott a mély döbbenet, egy neve elhallgatását kérő fiatal a -nak azt mondta, többen is kijelentették, hogy a szombat éjjeli tragédia után soha többet nem fognak azon a szakaszon gyorsulgatni.

két 18 éves fiatal

Rengeteg mécses ég a helyszínen (Fotó: Keller Mátyás/Ripost)

Azt ugyanis a barátok nem is titkolják, hogy a csepeli Szent István utat remek helyszínnek tartották a versenyezgetéshez, a rendkívül hosszú egyenes szakaszt csak néha törik meg kanyarok. Szombat éjjel egy ilyen kanyar után üközött a Mazda a buszba.

Gyorsulási verseny lehetett

Arról korábban a beszámolt, a szóbeszéd szerint a két fiatal egy gyorsulási versenyben vett részt, amikor a baleset történt. „Mint utóbb kiderült, közvetve ismertem a két áldozatot, éjszakai gyorsulgatás volt, amúgy is keskeny és kanyargós a Szent István út, azon a részen előzni úgy, hogy jön egy busz... Nyilván ők volt a hibásak, de két fiatal srácról van szó. A másik kocsi továbbment a baleset után, nem véletlenül nem tudott már visszasorolni a saját sávjába a két srác, érintőlegesen azért beszélhetünk cserbenhagyásról is.” – olvasható egy hétfőn napvilágot internetes kommentben.

Keresnek egy autót a barátok

Többen úgy vélik: gyorsulási verseny vezetett a tragédiához. A -nak egy fiatal arról számolt be, hogy úgy tudják, az érintett busz sofőrjének a felesége azt írta ki az internetre, hogy egy piros vagy bordó színű autó is ott volt akkor, amikor a baleset történt, csak továbbhajtott. A baráti társaság már napok óta ezzel foglalkozik, és gyanújuk rá is terelődött valakire, akiről tudják, hogy van egy piros autója, és tudomásuk szerint szintén szokott gyorsulási versenyeken részt venni az adott szakaszon. Bizonyítékuk azonban nincs sem arra nézve, hogy ott volt egy másik autó, sem arra, hogy azt ki vezette, vagy kinek a tulajdona.

Kérdéseinkkel felkerestük a BRFK sajtóosztályát is, ők a -tal azt közölték, a nyomozás jelenlegi szakaszában nem merült fel egy másik autó jelenléte, és a cserbenhagyás ténye sem, azt azonban hozzátették: nem kizárt, hogy a későbbiekben fény derülhet ilyesmire.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?