INSIDER

Titkos harcikutya-telepet találtunk a budapesti állatkert mögött!

Képzett harci kutyák védenek egy hajléktalantelepet két budapesti kerület találkozásánál, az erdőben. Az egyik illegális területfoglaló finoman megfenyegette munkatársainkat.
  • Szerző: Ripost

A 13. és a 14. kerület találkozásánál, a rákosrendezői vágányok által határolt háromszögben, az erdőben eldugva áll egy tábor, lakásoknak berendezett kalyibákkal. A hely egyben egy harci kutyatelep is, ottjártunkkor egy atlétás, kigyúrt fiatalembert és három kiképzett, agresszív kutyát találtunk.

Harci kutyatelepet találtunk

A kutyák teljesen bevadultak

Az illegális területfoglalók jól választották meg helyszínüket, táboruk mindössze egy, a vágányok mellett futó földútról közelíthető meg, amit maximum a MÁV karbantartói használnak. Mag az elfoglalt terület is a vasúttársasághoz tartozhat.

Gondoskodtak róla, hogy békén hagyják őket

Munkatársainkat a telep bejáratánál egy atlétás, kigyúrt férfi fogadta , aki azt állította, ő nem ott él, csak „vendégségben” van.

Harci kutyatelep

Egy kigyúrt férfi fogadott minket

Ezután arcán kaján mosollyal beljebb invitálta munkatársainkat... A kalyibák között három harci kutya is volt megkötve, akik akkorra már teljesen bevadulva próbáltak láncaiktól szabadulni. „Ha elszakítják a láncot, nem tudok mit csinálni!” – mondta a férfi, finoman jelezve, hogy minden esély megvan arra, hogy az ebek támadásba lendüljenek, majd szó nélkül eltűnt az egyik lakásban.

Kegyetlen bánásmód a kutyáknak

A vélhetően viadalokhoz tartott, de mindenképpen támadásra kiképzett kutyákat teljesen méltatlan körülmények között tartják: fél méteres láncra verve, étel és ivóvíz és megfelelő alvóhely nélkül, saját ürülékükben. Nem is kérdés, hogy a lánctól és kiképzéstől teljesen bevadult kutyák pillanatok alatt tépnének szét egy embert...

Cikkünket folytatjuk...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?